Ukemeny uke 4
Jeg elsker søndager hvor vekkerklokken ikke er slått på og hvor jeg kan gå rundt å sulle og dulle i lang tid uten at noen sier at jeg må skynde meg til et eller annet. Akkurat sånn har denne søndagen vært så langt! Masse te, levende lys og beina på kjøkkenbordet mens jeg skriver ukemenyen for kommende uke! Herlig!
Apropos te: I februar skal jeg på te-tur til London for å lære med om hvordan Twinings smaker seg fram til sine ulike tesmaker, og jeg skal på afternoon tea på Hotel Waldorf Hilton. Det gleder jeg meg veldig til! Mye mer om det kommer!
Jeg håper du finner deg noen gode favoritter denne uken! Ønsker deg en riktig så fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 25. januar – Laks og grønnsaker i tomatsaus
Dette er en stor familifavoritt! Bruk de grønnsakene som står i oppskriften, eller plukk etter egen smak og behag. Godt blir det nok samme hva.
Tirsdag 26. januar – Blomkålsuppe
I nærbutikken min har de solgt blomkål for en slikk og ingenting i det siste, så har de tenkt å fortsette med det denne uken, blir dette en særdeles billig og god middag!
Onsdag 27. januar – Spagetti og kjøttsaus
En bestandig like populær middag! Og med de enkle tipsene i oppskriften, går dette enkelt fra å være en helt ok middag – rent næringsmessig – til å være en skikkelig god bidragsyter til «5 om dagen».
Torsdag 28. januar – Pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon
Den ser skikkelig fancy ut denne middagen, men den er så lettvint å lage, at du gjerne kan servere den en helt vanlig hverdag også!
Fredag 29. januar – Skinkekebabs
Lag en stor porsjon av disse eller bruk dem sammen med andre småretter til en liten tapasfest!
Lørdag 30. januar – Skikkelig klissete kyllingklubber med coleslaw
Her er en god grunn for å finne fram sommerens barequesaus på den siste lørdagen i januar! Dette er, etter min mening, herlig familiemat!
Søndag 31. januar – Fantastisk oksehalegryte
Let opp nærmeste kjøtthandler eller betjente kjøttdisk og bestill oksehaler med en eneste gang! Det er nok store sjanser for at de ikke har det liggende klart i kjøttdisken, men enhver kjøtthandler med respekt for seg selv, kan skaffe det i løpet av 1-2 dager.
Dette er snaddermat av ypperste kvalitet. Herlig vintermat!
Før jeg lagde napoleonskake første gangen, innbilte jeg meg at det var veldig vanskelig. Men det er det altså ikke. Nå jukser jeg litt, for jeg bruker ferdig butterdeig fra butikken.
Ukens deilige gjærbakst – Grøvbrød med kjerner og frø
Er du glad i godt hjemmebakt brød? Da kommer du til å elske disse brødene! Dette er for meg perfekte hverdagsbrød.
En riktig så god uke til deg!