Jeg har dessverre aldri vært i Kroatia, men med sin lange og solrike kystlinje, står landet definitivt på min ferieønskeliste.

Jeg har blitt fortalt at de er utrolig dyktige på grilling av kjøtt i Kroatia. Saftig, smakfullt kjøtt grillet over glødende kull. Heldigvis er mange av rettene lette for oss å lage selv også. Disse grillspydene kan du dessuten lage hele året! Når utegrillen ikke frister, kan du bruke stekepannen inne.

Cevapicici er malt kjøtt, smaksatt med krydder og formet som en pølse, som blir grillet. Du kan bruke både storfekjøtt og lammekjøtt, alt etter hva som finnes tilgjengelig. I denne utgaven bruker jeg lammekjøttdeig.

Har du ikke grill tilgjengelig, bruker du en grillstekepanne eller en helt vanlig stekepanne.

Jeg har et samarbeid med NOVASOL – som er Europas største utleier av privateide feriehus, hytter og leiligheter – og de leier ut massevis av feriehus, leiligheter og landsteder over hele Kroatia! Her er det så masse fint! Du kan sjekke ut alle leietilbudene dere her!

I dette samarbeidet har vi sammen funnet Smaker av Europa. Klikk deg gjerne inn og ta en titt!

Har du lyst til å vinne et gavekort på et feriehusopphold hos NOVASOL til en verdi av 10.000,-! Klikk deg inn her!

Grillfest i Kroatia 

Kroatiske grillspyd med ris
4 personer

1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 liten gren rosmarin
4–5 grener persille
500 g lammekjøttdeig (eller vanlig kjøttdeig)
1 ½ ss hvetemel
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
½ ts spisskummen
2–3 ss olje til steking

Ris med tomatsaus og erter
6 dl vann
4 dl ris
1 ts salt
½ boks – 2 dl hakket, hermetisk tomat
50 g frosne erter

Tilbehør
½ rødløk
salat
tomat

Finhakk sjalottløk, hvitløk, rosmarin og persille og ha i en bolle sammen med lammekjøttdeigen. Tilsett hvetemelet og krydderet og rør det godt sammen. Jeg liker best å bruke fingrene for å kna det godt sammen.

Del deigen i 8 like store deler. Væt fingrene med vann og rull hver del ut til en avlang pølse.

Skal du grille cevapiciciene, smører du dem med oljen og griller dem til de blir gyllenbrune rundt det hele – det tar 7–8 minutter totalt. Da kan du også træ et grillspyd gjennom pølsene før du griller dem. Bruker du stekepannen, har du oljen i pannen og steker de små pølsene på litt over middels varme i 7–8 minutter. Ønsker du å servere cevapciciene med grillspyd nå også, kan du træ dem på etter at de er ferdig stekt.

Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Så snart den er ferdig rører du inn den hermetiske tomaten og ertene.

Skjær rødløken i løvtynne ringer og server til grillspydene.

Grillfest i Kroatia Grillfest i Kroatia

Kos deg!

 

Tidligere har jeg skrevet om DanmarkFrankrikeSpania og Italia. Det kommer enda flere i ukene som kommer, så følg med!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Novasol. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *