Tomatsuppe med grønnsaker og pasta
En skikkelig populær oppskrift her på bloggen, er denne tomat- og grønnsakssuppen. Den har jevnt over masse besøk, så jeg antar at den spises til middag rundt om ganske så ofte. Vi spiser den med ulike variasjoner med jevne mellomrom vi også.
Her har jeg laget en litt annen versjon. Akkurat like lettvint og god! Jeg tok tiden da jeg lagde den nå, og det gikk nøyaktig 23 minutter fra jeg tok potetene ut av kjøleskapet til suppen var serveringsklar. Og det synes jeg er en bra tid! Håper du gjør det også!
Litt mer utfordrende å spise er den, fordi jeg bruker tagliatelle i suppen, men dekker du opp med både skje og gaffel, går det riktig så bra. Og noen tomatdråper på haken, er helt innafor!
Oppskrift på tomatsuppe med grønnsaker og pasta
4 personer
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
1 ss olivenolje
litt flaksalt
2 poteter
1 gulrot
1 boks hakket, hermetisk tomat
2 ss tomatpure
4-5 dl kokende vann
3 dl matfløte
100 g tagliatelle eller spagetti
nykvernet pepper
8 cherrytomater
noen basilikumblader
Finhakk sjalottløken, hvitløkfeddet og stangselleriet og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og en klype salt. La det surre på medium varme i noen minutter. I mens kan du skrelle potetene og gulroten og dele dem i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med de hermetiske tomatene, tomatpuréen, 3 dl av det kokende vannet og matfløten. Kok opp og la suppen småkoke.
Tagliatellen, som jeg bruker her, har 5 minutters koketid, og da passer det bra med 12 minutters koking for suppen først, så i med pastaen for deretter å koke i 5 nye minutter. Samtidig med pastaen, har jeg i nok vann til at jeg får den ønskede konsistensen på suppen – 1-2 dl kokende vann.
Har pastaen du bruker lengre koketid, har du den i litt tidligere. Totalt 17-20 minutters koketid er passe for potetene.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Del cherrytomatene og fordel dem og basilikumbladene over suppen ved servering.
God middag!
God middag!
Denne suppen ser jo knallgod ut. Hvilke hakkede tomater foretrekker du å bruke? Og hvilket merke? Syns det varierer veldig og noen ganger blir ikke maten god pga tomatene.
Hei Kjersti!
Jeg er enig med deg i at ikke alle hermetiske tomatsorter smaker like godt.
Jeg kjøper ofte av merkene Mutti eller Coppola, og når jeg skal ha til supper og sauser, bruker jeg som regel polpa (som er most til jevn saus) eller finhakket.
Min erfaring er at det ofte kan være lurt å legge 2-3 kroner mer i de hermetiske tomatene, for å få en bedre smak.
Ja jeg kjøper også Mutti og Coppola. Skal prøve suppen din i dag og gleder meg veldig til å smake den 😀
God middag, Kjersti 🙂
Skal det være biter av potet og gulrot i den når den er ferdig. Eller skal den kjøres i blender?
Jeg har det være i biter, men du kan kjøre den i en blender, dersom du ønsker det. Mulig du må spe med litt mer væske da, Lena 🙂
Ser godt ut
Tusen takk, Kari 🙂
Denne var helt nyyydelig!
Så hyggelig å høre, Marte!
Putter du potetbitene rå oppi ? 🙂 Hilsen Trine
Ja, det gjør jeg, Trine! Så lenge potetbitene er ganske små, blir de fort ferdigkokt. 🙂
Tusen takk for en nydelig tomatsuppeoppskrift. Jeg har laget denne mange ganger.
Laget denne til min familie i dag, og de er over seg av beundring.
Laget også dine “verdens beste boller”, og det var de virkelig!
Mamma har også kjøpt nesten alle krydderne dine, til jul.
Takk igjen for en inspirerende blogg!
Å så hyggelig å høre, Aurora!