Kjøttsaus og nudler med cashewnøtter
Har du lyst på en litt annen vri på den tradisjonelle spagettien med kjøttsaus? Absolutt intet ondt ord om den, trofast som den er på middagsbordet, men det er jo bestandig morsomt med noen vrier innimellom. Ikke sant?
Her er spagettien byttet ut med nudler og krydderne er litt mer østlig preget. En riktig så god vri, spør du meg.
Oppskrift på kjøttsaus og nudler
til 4 personer
100 g usaltede cashewnøtter
1 ss olivenolje
400 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk
¼-½ rød chili
3-4 ss soyasaus
½ ts malt koriander
¼ ts spisskummen
1 toppet ss tomatpuré
1 dl vann
2-3 vårløk
250 g eggnudler
litt salat til servering
Ha cashewnøttene i en tørr stekepanne, på medium varme, og rist nøttene til de begynner å få litt farge. Legg dem til side.
Ha oljen i stekepannen og skru varmen til høy. Ha i kjøttdeigen og brun den. Finhakk hvitløkfeddene og chilien. Fjern frøene på chilien før du hakker den, dersom du ikke ønsker at middagen skal bli for sterk. Skru ned varmen noe og ha i hvitløken og chilien. Fres det sammen.
Ha i resten av ingrediensene, unntatt vårløken, og la det koke sammen i noen minutter.
Tilbered nudlene i saltet vann etter anvisning på pakken.
Skjær vårløken i tynne ringer og del opp salaten og dryss både det og cashewnøttene over ved servering.
God middag!
Jeg satte meg som mål da februar måned kom, at nå skal jeg bli flink på gjærbakst. Problemet mitt tidligere har vært at jeg synes det smaker så gjær, selv om jeg har fulgt oppskriften. Ikke har jeg fått baksten noe særlig luftig heller.
Jeg har fulgt bloggen din i mange år, så da var det bare og teste dine oppskrifter på gjærbakst også. Endelig ser det ut til at jeg har knekt koden, eller det er jo du som har gjort det for meg.
Å, nå ble jeg skikkelig glad, Kari! Så veldig hyggelig å høre. Klapp deg selv på skulderen og si at det er du som nå har knekt koden!