Minestrone med tomatsaus
En genial måte å få i seg nok grønnsaker på, er å lage grønnsakssuppe. Da har både store og små en tendens til å spise store mengder.
Jeg har ganske mange grønnsakssupper her på bloggen etterhvert. Èn ting er at alle hjemme liker det så godt, og så vet jeg at veldig mange av dere som bruker å stikke innom Fru Timian for oppskrifter, er glad i grønnsaussupper i ulike varianter. De ligger bestandig høyt oppe på besøkslistene på bloggen.
Her har jeg laget en versjon hvor jeg også bruker hermetiske tomater. Jeg blir sulten bare jeg ser fargen!
Oppskrift på minestronesuppe med tomatsaus
4 personer
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 persillerot – ca. 150 g
¼ sellerirot – ca. 150 g
2 gulrøtter – ca. 175 g
1 stilk stangselleri
1 boks hermetiske cherrytomater – du kan også bruke vanlige, hakkede, hermetiske tomater
6 dl vann
salt
nykvernet pepper
150 g aspargesbønner – her bruker jeg frosne
1 boks, 300 g, hermetiske svarte bønner
1 boks, 300 g, store hvite bønner
Del løken i to og så i tynne ringer og finhakk hvitløkfeddene. Ha det i en kjele sammen med olivenoljen, litt salt og pepper og la det surre på medium varme i 3-4 minutter.
Skrell og del opp rotgrønnsakene og stangselleriet i små terninger. Ha det i kjelen sammen med de hermetiske tomatene og vannet. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter – til grønnsakene er møre.
Bruker du ferske bønner, trenger de noen minutter å koke på. Frosne er allerede forvellet, så de skal bare varmes opp. Så da har du i både dem og de hermetiske bønnene og lar suppen koke opp igjen. Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann før du har dem i. Så er det klar til servering.
Her har jeg drysset litt flatbladet persille over til slutt.
Ser gott och riktigt läckert ut! Jag har tidigare gjort den franska kusinen Soupe au pistou, men du måste jag nog passera gränsstaden Menton och ta klivit in i Italien för en vegetarisk Minestrone.
/Roland
Soupe au pistou er jo også fantastiks godt, Roland 🙂
Suppe er super mat og denne ser deilig ut. Enkel og grei oppskrift.
Ja, jeg elsker supper, Ellen! Og denne er en slager her hjemme 🙂
Denne er ikke bare god, men ser godt ut på bilder også. Prøvd mange av dine oppskrifter: velsmakende. Nå har du også fristende,nydelige bilder som absolutt inspirerer til å fortsette å prøve dine oppskrifter.
Så hyggelig å høre, Nancy 🙂
Dette så supergodt ut! Og så masse sunne grønnsaker! Dette må prøves!
Ja, den er skikkelig god, Julie! God middag 🙂