Ukemeny for uke 10
Hei godtfolk! Håper du har fine dager! Det er søndag og på tide å sette opp en ny matmeny for den kommende uken. Som vanlig er det tips om 7 middager pluss en kake og en gjærbakst. Jeg håper du finner mange oppskrifter her som du har lyst til å prøve ut.
Det er to superfavoritter hos meg med i ukemenyen, nemlig woken og kjøttsuppen. Håper du finner deg noen skikkelige favoritter her du også! Jeg ønsker deg en kjempefin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 7. mars – Laks med grønnsaker og pasta
Dette er familiemiddagen som både små og store elsker!
Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen! Gjør ikke du også? Denne laksemiddagen tilhører den kategorien.
Tirsdag 8. mars – Wok med risnudler og svinefilet
Denne woken er perfekt til pinnespising! Den er lov å spise med gaffel også, men har du et par pinner liggende bortgjemt innerst i en skuff, er dette anledningen til å finne dem fram!
Onsdag 9. mars – Kyllinggryte med potet og bacon
Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet.
Torsdag 10. mars – Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole
Avokadomos, eller guacamole, smaker skikkelig godt sammen med stekt fisk også! Ikke bare til fredagstacoen.
Fredag 11. mars – Supergod grønnsaksgrateng med kylling
Denne grønnsaksgratengen er helt super å spise alene, sammen med kylling (som jeg gjør her), sammen med rødt kjøtt eller fisk. Den er rett og slett veldig god å spise!
Lørdag 12. mars – Vegetarlasagne
Du trenger ikke å være vegetarianer for å lage denne kjøttfrie lasagnen. Den smaker kjempegodt, og det skulle ikke forundre meg om du, som vanligvis ville ha puttet kjøtt i den, ikke kommer til å savne det i det hele tatt.
Kjøttsuppe er så utrolig godt! Jeg bruker som oftest å gjøre om suppa til lapskaus dag nummer to, og har vi spist litt for mye av suppa den første dagen, sper jeg bare på med noen ekstra potetbiter og kanskje en middagspølse.
Ukens kake – Nøttekake med hermetiske pærer
Det er en herlig nostalgi over ukens kake!
For å få den seigheten som du ønsker i bagels, koker du dem før du steker dem. En artig liten prosess!
En riktig god uke til deg!