Ukemeny uke 15
Hei, kjære deg! Jeg håper du har hatt en fin helg! Jeg har brukt min på å male. Det er utrolig hvor svart en hvit vegg kan bli og fremdeles kalles hvit. Nå er de tilbake i originalfargen, hvit. Så nå er jeg sliten inni hendene av å holde kost og rulle. Da smaker det ekstra godt med en svært kopp te mens jeg skriver ukemenyen for den kommende uken.
Jeg håper du finner mye du har lyst til å lage denne uken også. Ønsker deg en riktig fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 11. april – Pasta og laks med ertesaus
Frosne erter blir utrolig søte og gode når de blir most til en tykk saus som dette. Sausen blir dessuten skikkelig lekker å se på, knallgrønn som den blir.
Den søte ertesausen passer veldig godt sammen med stekte laksefileter.
Dette er etter min mening en strålende smakfull og superkjapp hverdagsmiddag! Prøv i vei du også!
Tirsdag 12. april – Spagetti med lettvint tomatsaus
Når du vil ha super middag på særdeles kort tid, er dette middagen å ty til! Du bruker maks 20 minutter fra du setter i gang til middagen står klar på bordet. Og det må jo kunne ansees som godkjent.
Onsdag 13. april – Kinesiske kyllingspyd
Jeg kan ikke garantere at det er akkurat sånn de ville ha lagd og servert disse kyllingspydene i Kina. Men oppskriften er iallfall inspirert av en kinesisk oppskrift jeg fant i et eller annet magasin. Det jeg helt klart kan garantere, er at smaken er helt eminent og at kyllingen er skikkelig saftig – under forutsetning av at den ikke stekes alt for lenge.
Torsdag 14. april – Fiskepinner med potetstappe og grønnsaker
Fiskepinner er bestandig populært å servere her hjemme. Og når jeg lager det, bruker jeg veldig gjerne sei. Sei er billig og god fisk, og er helt eminent å lage fiskekaker og fiskepinner av.
Fredag 15. april – Wok med svinetfilet og kokosmelk
Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok, men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen. Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid!
Lørdag 16. april – Kake med ost og skinke
Denne gjærkaken var en stor familiefavoritt hjemme hos oss mens jeg vokste opp. Den er fremdeles skikkelig populær når jeg serverer den hjemme hos med nå.
En gryte full av mørt kjøtt og grønnsaker som har fått trekke gode smaker i mange timer, er og blir utrolig godt. Og mange timer, det må en gryte ha. For her bruker du kjøtt som trenger noen timer for å mykne seg opp og bli akkurat så møre som kjøttet i en god gryte bør være.
Ukens kake – Mørk sjokoladekake med rødvin
Denne sjokoladekaken er en sikker vinner.
Kanelknuter er virkelig noe av den beste søte gjærbaksten som finnes. Når den er luftig og lett, vel og merke. Og det blir den hvis du følger oppskriften min.
Finn frem råvarene og sett i gang! God bakst!
En riktig god uke til deg!