Ukemeny for uke 17

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 17

Herlighet så fort ukene går. Det er jo knapt at man får pustet en gang eller to før uken er omme. Denne uken har våren skikkelig gjort sitt inntog her i Østfold, så jeg har benyttet helgen til å pusle litt i drivhuset. Det er for tidlig å gjøre de store krumspringene der ennå, men nå verker det i fingrene etter å komme i gang.

Uken som var byttet jeg bloggplattform slik at jeg nå ligger hos Bonnier. For deg som leser betyr det bare at bloggen ser litt annerledes ut. Bær over med at det er noen feilkoblinger og at det er en del bilder som er feil fremdeles. Vi jobber og retter opp så fort vi rekker. Byttet betyr også at Taras nettlesere nå får ukemenyen min som en del av nyhetsbrevet de får tilsendt. Hjertelig velkommen til dere!

Hver uke samler jeg gode middager til hver dag, samt en kake eller dessert og en gjærbakstoppskrift. Ukemenyene har bestandig minst to fiskemiddager, én med kylling, én med rødt kjøtt og én med svinekjøtt i tillegg til en vegetarmiddag. Den sjuende middagen varierer jeg. Så her skal det forhåpentligvis være noe for enhver smak.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 25. april – Deilig vårsalat

Kjenner du at humøret stiger et par hakk når du serveres fargerik mat? Jeg kjenner formelig at kroppen kvikner til når knallfarger, som det er i denne salaten, settes foran meg.

salat med avokado og tomat

 

Tirsdag 26. april – Fiskekaker og nudler

Jeg elsker virkelig hjemmelagde fiskekaker! Når jeg først skjønte hvor lekende lett det er å lage – det tar virkelig bare noen få minutter (pluss oppvasken) – ble det fort en favoritt hos meg.

Fordelen med de hjemmelagde kakene er jo at du selv kan bestemme hva de skal inneholde. Når det er sagt, har det kommet veldig mye bra på det ferdige fiskekakemarkedet de siste årene, så fiskekaker er definitivt ikke det verste å kjøpe ferdig heller.

fiskekaker med laks og torsk

 

Onsdag 27. april – Spagetti bolognese

En av de store familiefavorittene! Funker like godt hver eneste gang.

spagetti bolognese 2

 

Torsdag 28. april – Kyllingwok med cashewnøtter

Jeg er akkurat like barnslig fornøyd hver gang jeg spiser wok. Det må være noe med den slurpingen.

wok-med-cashewnøtter

 

Fredag 29. april – Laksetaco med agurksalat

Rosa fisk bruker ofte å være en stor fiskefavoritt hos barna og det er jo en god grunn for det! Både laks og ørret er kjempegodt og har utallige bruksmuligheter.

laksetaco med agruksalat

 

Lørdag 30. april – Tante Torhilds kyllingform

Dette er skikkelig enkel mat å lage og den slår virkelig bestandig an hos både små og store. Og når du serverer den som jeg gjør her, ser den jo så utrolig lekker ut også. Er du ikke enig? Den er dessuten veldig kjekk å lage når du skal kokkelere for mange på én gang! Da er det bare å finne en større ildfast form og sette igang!

tante torhilds kyllingform som hele familien elsker

 

Søndag 1. mai – Skinkestek med kjempegode grønnsaker til

Det er utrolig godt med en skikkelig klassisk skinkestek innimellom. Får en herlig søndagsfølelse!

skinkestek stekt i gryte

 

Ukens kake – Napoleonskake

Jeg kan fremdeles huske den gangen da jeg som 7-8 åring vant en hel napoleonskake på basar! Napoleonskake var definitivt favorittkaken min, så det var særdeles stor stas!

napoleonskake 3

 

Ukens gjærbakst – Bagels

Disse bagelsene forsvinner nesten fortere enn jeg rekker å bake dem.

bagels

En riktig god uke til deg!

 

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 17”

  1. Hei! Jeg har desverre ikke matprosessor så lurte på om du har et annet forslag til hva jeg kan bruke for å lage fiskekaker? De så innmari god ut så vil gjerne få prøve å lage noe lignende! 😀

    • Helt finhakking vil nok også være en mulighet, Linn. Da må du hakke skikkelig fint. Hvis du har en stavmikser, kan du bruke det – etter at du har hakket opp fiskekjøttet for hånd først. Og skulle du ha en kjøttvern liggende, er den helt topp! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon