Sånn baker du perfekt sukkerbrød!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Sånn baker du perfekt sukkerbrød!

Her får du en helt bombesikker oppskrift på et luftig og smakfullt sukkerbrød som garantert ikke ramler sammen i midten etter endt steking, og som gir den ønskede wow-effekten på kakebordet.

Et vellykket sukkerbrød er grunnlaget for en KLASSISK BLØTKAKE og for mang en vellykket fest! Ja, for festen blir jo litt kipere hvis bløtkaken er flat som en pannekake.

Det er lurt å lese godt gjennom hele oppskriften før du starter hvis du vil ha det beste resultatet. Finn frem alt du trenger, mål og vei opp ingrediensene og følg oppskriften. For hvis du bruker de ingrediensene som står og følger fremgangsmåten, vil du også garantert få et skikkelig luftig og smakfullt sukkerbrød!

Hvordan få så luftig eggedosis som mulig

For å få så luftig sukkerbrød som mulig, er det lurt å bruke romtempererte egg. Når eggene er romtempererte, vil de greie å absorbere enda mer av den luften som du pisker inn i eggedosisen, som da igjen vil gi en luftigere eggedosis. Så, hvis du kommer på det, er det fint å ta eggene ut av kjøleskapet en time eller to, og gjerne dagen før, før du skal bruke dem.

Hvis du nå skulle glemme å ta ut eggene i god tid, noe som jeg har en tendens til, er dette et lurt tips for å få romtempererte egg på 1-2-3! Legg eggene i en bolle med varmt vann. Vannet kan være litt varmere enn lunkent, men ikke for varmt.

Etter 5-10 minutter vil eggene ha fått rett temperatur.

LES MER! Bak en LYS SJOKOLADEKAKE MED SUKKERPYNT

Tilpass oppskriften ut fra hvor stor rundform du skal bruke

Oppskriften som står litt lenger ned er beregnet til en rundform på 24 cm i diameter, men du kan lett tilpasse den til en annen størrelse på rundformen. Da kan du bruke dette skjemaet!

 20 cm22 cm24 cm26 cm28 cm
Egg34567
Sukker120 g160 g200 g240 g280 g
Hvetemel120 g160 g200 g240 g280 g
Bakepulver½ ts1 ts1 ½ ts1 ½ ts2 ts

LES MER: Gi sukkerbrødet en morsomvri med denne SITRON- OG MARENGSKAKEN

Ingredienser

Sukkerbrød
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Til smøring av formen
smør
hvetemel

Slik gjør du

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader varmluft og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar 5-6 minutter.

Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.

Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.

Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.

Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

egg til sukkerbrød
hvetemel til eggedosis
lager sukkerbrød

God bakst!

113 kommentarer til “Sånn baker du perfekt sukkerbrød!”

  1. Hei igjen, fru Timian!
    Lenge sida eg skreiv i kommentar feltet sist, men eg må bare få lov å takke deg for alle gode tips og oppskrifter eg har fått gjennom bloggen din, opp gjennom åra! Du svare alltid så høflig og er så inspirerende oppmuntrans når du svarer oss som kommenterer og spør. TUSEN TAKK – du er ein stor inspirasjon og eit godt forbilde!
    Mvh. Annette Rødli på Sørlandet

  2. Kommer aldri til å bake noe annet sukkerbrød enn fra denne oppskriften, alltid vellykket , luftig og lekkert.

  3. Hei har brukt denne oppskriften flere ganger og den er super. Men jeg kunne tenke meg å lage en sjokoladeversjon av sukker brød. har du noen tips til det ?

    • Hei Camilla!
      Da ville jeg blandet kakao sammen med hvetemelet. Litt usikker på hvor mye, men start med 50 gram, så ser du hvor mørk bunnen blir da.
      Lykke til!

  4. Dette skal prøves, men hvor mye glutenfritt mel ville du ha byttet hvetemelet med? Må ha det glutenfritt

  5. Hei.
    Hvis du stikker en pinne ned i kaken for å sjekke om den er ferdig vil ikke da kaken synke?

    • Du må vente med å stikke pinnen ned i kaken til du tror den er ferdig. Da vil en ikke kollapse. Dersom du stikker den ned alt for tidlig, vil det kunne skje.
      Lykke til med bakingen!

  6. Hei!
    Kan jeg erstatte hvetemelet med lik mengde glutenfritt mel, vil det funke tror du?

  7. Forvarma ovn 200’c varmluft, satt ned temp til 170’c,
    skal kaken steikadt på varmluft?
    min sank på midten , steikt på varmluf
    Jorunn

    • Da kan det høres ut som om du kanskje slo ut litt for mye mel da du rørte inn melet. Kan det stemme. Ellers er det vanskelig for meg å fastslå hva galt som har skjedd. Håper du vil prøve igjen. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon