Sånn baker du perfekt sukkerbrød!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Sånn baker du perfekt sukkerbrød!

Her får du en helt bombesikker oppskrift på et luftig og smakfullt sukkerbrød som garantert ikke ramler sammen i midten etter endt steking, og som gir den ønskede wow-effekten på kakebordet.

Et vellykket sukkerbrød er grunnlaget for en KLASSISK BLØTKAKE og for mang en vellykket fest! Ja, for festen blir jo litt kipere hvis bløtkaken er flat som en pannekake.

Det er lurt å lese godt gjennom hele oppskriften før du starter hvis du vil ha det beste resultatet. Finn frem alt du trenger, mål og vei opp ingrediensene og følg oppskriften. For hvis du bruker de ingrediensene som står og følger fremgangsmåten, vil du også garantert få et skikkelig luftig og smakfullt sukkerbrød!

Hvordan få så luftig eggedosis som mulig

For å få så luftig sukkerbrød som mulig, er det lurt å bruke romtempererte egg. Når eggene er romtempererte, vil de greie å absorbere enda mer av den luften som du pisker inn i eggedosisen, som da igjen vil gi en luftigere eggedosis. Så, hvis du kommer på det, er det fint å ta eggene ut av kjøleskapet en time eller to, og gjerne dagen før, før du skal bruke dem.

Hvis du nå skulle glemme å ta ut eggene i god tid, noe som jeg har en tendens til, er dette et lurt tips for å få romtempererte egg på 1-2-3! Legg eggene i en bolle med varmt vann. Vannet kan være litt varmere enn lunkent, men ikke for varmt.

Etter 5-10 minutter vil eggene ha fått rett temperatur.

LES MER! Bak en LYS SJOKOLADEKAKE MED SUKKERPYNT

Tilpass oppskriften ut fra hvor stor rundform du skal bruke

Oppskriften som står litt lenger ned er beregnet til en rundform på 24 cm i diameter, men du kan lett tilpasse den til en annen størrelse på rundformen. Da kan du bruke dette skjemaet!

 20 cm22 cm24 cm26 cm28 cm
Egg34567
Sukker120 g160 g200 g240 g280 g
Hvetemel120 g160 g200 g240 g280 g
Bakepulver½ ts1 ts1 ½ ts1 ½ ts2 ts

LES MER: Gi sukkerbrødet en morsomvri med denne SITRON- OG MARENGSKAKEN

Ingredienser

Sukkerbrød
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1.5 ts bakepulver

Til smøring av formen
smør
hvetemel

Slik gjør du

Start med å sette på stekeovnen på 200 grader varmluft og smøre en rundform på 24 cm godt med smør eller formfett rundt kantene. Legg bakepapir i bunnen. Ha i ca. 1 ss med hvetemel og dryss det rundt i formen slik at det setter seg fast i fettet. Tøm ut det overflødige.

Ha eggene og sukkeret i en miksmasterbolle og pisk det til en luftig og blank eggedosis. Det tar 5-6 minutter.

Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle før du sikter det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og rør med store og bestemte bevegelser til alt melet er innarbeidet i eggedosisen.

Hell røra over i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Samtidig skrur du ned varmen til 170 grader.

Stek sukkerbrødet i ca. 35 minutter. Stikk en grillpinne el. midt inn i kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen tørr, er sukkerbrødet ferdig.

Hvelv det over på en bakerist og la det stå opp ned i forma til det er avkjølt.

egg til sukkerbrød
hvetemel til eggedosis
lager sukkerbrød

God bakst!

115 kommentarer til “Sånn baker du perfekt sukkerbrød!”

  1. Du begynner stekingen på 200 grader varmluft og setter ned temperaturen til 170 grader. Siden kaken skal settes på nederste rille , betyr vel det over og undervarme?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon