Kjøttboller med ris og salat i én panne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjøttboller med ris og salat i én panne

Hjemme hos oss er vi skikkelig glade i kjøttboller og jeg synes det er perfekt å servere både på vanlige ukedager og i helgen. Det å lage sine egne kjøttboller er egentlig en riktig så rask sak. Ha en liten bolle med lunkent vann stående klar til du skal rulle ut bollene, for utrullingen går mye kjappere og bedre når håndflatene er litt fuktige.

Her lager vi hele middagen i én og samme panne. Du kan også velge å koke risen i en annen kjele, samtidig som du steker kjøttbollene, for så å blande det etterpå.

Riktig så godt blir det samme hva 🙂 God middag!

Oppskrift på kjøttboller med ris og salat i én panne
til 4 personer

Kjøttbollene
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
40 g parmesan
400 g kjøttdeig
1 egg
1 ts flaksalt
½ ts nykvernet pepper
2 ss olje til steking

Rissalaten
125 g fullkornsris
1 gulrot
1 paprika
½ blomkål
5–6 cherrytomater
1 liten pose blandet salat
¼ potte koriander
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Dressingen
1 fedd hvitløk
½ boks – 1 ½ dl lettrømme
¼ potte koriander
saft av ½ lime
flaksalt
nykvernet pepper

Kok fullkornsrisen etter anvisning på pakken. Skrell gulroten og del i skiver og la dem koke med de siste 4 minuttene.

Del paprikaen i små terninger og blomkålen i små buketter. Cherrytomatene deler du i to. Legg det til side.

Finhakk stangselleriet til kjøttbollene og riv hvitløkfeddet og parmesanen på den fine siden av rivjernet. Ha det i en bolle sammen med kjøttdeigen, egget, salt og pepper og bland det godt sammen. Væt fingrene i lunkent vann før du ruller dem ut til 16 kjøttboller. Stek dem i oljen i en panne på sterk varme til de blir gyllenbrune. Skru ned varmen og gjennomstek. Ta dem ut av pannen.

Tilsett litt mer olje i stekepannen og ha i paprika og blomkål. La det surre på medium varme i 4­–5 minutter. Ha i den ferdigkokte risen, gulrotskivene og cherrytomatene. Stek videre i noen minutter. Krydre med salt og pepper. Legg over kjøttbollene, hakket koriander og salaten.

Riv hvitløkfeddet til dressingen på den fine siden av rivjernet og bland med lettrømmen. Hakk opp korianderen og bland den sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon