Pestoknuter i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pestoknuter i langpanne

Jeg har fått fullstendig dilla på langpannebrød i en eller annen form. Jeg synes det er så stas å sette et helt langpannebrød på bordet, og når de da i tillegg er enkle og greie å lage – og veldig god i smaken, ja da er saken i grunn grei. Her er det bare å bake på!

Det er mulig det er noen som reagerer på at jeg kaller dette pestosnurrer, for jeg tar meg noen friheter når det kommer til pestooppskriften. Jeg bruker ganske mye mer hvitløk i denne oppskriften enn når jeg lager vanlig pesto, og jeg bruker dessuten smør istedenfor olje. La deg ikke forskrekke av den tilsynelatende enorme mengden hvitløk. Jeg garanterer deg at du ikke vil angre!

Det er allerede et langpannebrød, som er veldig likt dette, på bloggen; nemlig Berits hvitløksbrød. Denne versjonen har imidlertid bare fint hvetemel i seg.

hvitløk- og basilikumsnurrer

Deig
1 ¼ kg hvetemel
1 pk gjær
1 ts salt
8 ¾ dl vann

Fyll
5 fedd hvitløk eller 1 hel kinesisk hvitløk
½ stor potte basilikum
150 g smør
½ ts flaksalt

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og rett i deigen. Ha i vannet og elt deigen godt sammen. Elt deigen på laveste hastighet i 12­–15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet. Ha alle ingrediensene i en liten blender eller bruk en stavmikser og kjør det sammen til alt er opphakket.

Når deigen er ferdig hevet, drysser du et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 90 x 60 cm. Løft opp deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer hvetemel.

Smør fyllet jevnt utover hele leiven før du ruller den sammen som en fast pølse. Rull fra den ene langsiden til den andre. Del pølsen i 20 ca. like tykke skiver og plasser dem i en bakepapirkledd stor langpanne.

Dekk formen med plastfolie og la deigen etterheve i ca. 30 minutter, til brødet har fått ca. dobbel størrelse. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader.

Stek brødet i 25-30 minutter til det er gyllenbrunt og gjennomstekt.

snurrer i langpanne

pestosnurrer i langpanne

pestosnurrer

Fru Timian lager pestosnurrer

God bakst!

 

 

 

 

8 kommentarer til “Pestoknuter i langpanne”

  1. Hei:) de såg veldigt gode ut! Serverer du dei som tilbehør, eller som egen rett? Forslag til andre typer fyll?:-)

    • Passer perfekt som tilbehør til både grillmat, en suppe eller en salat. Som fyll kan du jo bruke nærmest hva du vil 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon