Saftige koteletter på grillen er et like sikkert sommertegn som at løvetannen popper opp utover gressplenen. Det første litt mer kjærkomment enn det andre, må vite.

Her har jeg laget en lun maissalat som jeg serverer til. Skikkelig god, spør du meg! Mettende, smakfull og særdeles frisk i fargen. Du kan gjerne koke nypoteter og servere til også.

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år. Klikk deg gjerne inn på siden deres for å se enda flere gode oppskrifter – flere fra meg også.

maissalat med grillede koteletter 2

Oppskrift på grillede koteletter med maissalat
til 4 personer

Kotelettene
4 nakkekoteletter
1 ½ ts flaksalt
nykvernet pepper
¼ ts spisskummen – kan utelates
2 ss olivenolje

Maissalaten
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 vårløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 stor boks Bonduelle maiskorn, 300 g
¼ potte basilikum
10 cherrytomater
50 g blandet grønnsalat

Start med maissalaten. Finhakk hvitløkfeddene, løken og vårløken og ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen. Dryss over salt og pepper og la det surre på forholdsvis svak varme i 4­–5 minutter. Ha i maiskornene og varm dem opp.

Hakk opp basilikumen og del opp tomatene og rør dem inn. Smak til for å kjenne om salaten er passe krydret. Ha salaten over på et serveringsfat og dryss over grønnsalaten liker før servering.

Fordel krydderet på begge sidene av kotelettene og pensle dem med olivenolje. Legg dem over på en varm grill og grill dem i 3–4 minutter på hver side, til de blir gyllenbrune, før du legger dem over på indirekte varme og steker til de blir gjennomstekte. Det tar fra 5 til 10 minutter, avhengig av hvor tykke kotelettene er.

maissalat og grillede koteletter 2

maissalat og grillede koteletter

grillede koteletter med maissalat

maissalat med stekte koteletter

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *