Biffsalat med quinoa og grønnsaker
Biffsalat med quinoa og grønnsaker er rett og slett en herlig middag! På sommeren tilbereder jeg det aller meste på grillen, mens resten av året bruker jeg grillpannen! Du kan jo selvfølgelig også bruke en helt vanlig stekepanne når du tilbereder både kjøttet og grønnsakene. Jeg er bare litt ekstra svak for de svarte stripene etter grillristen eller -pannen.
For å lage dette til en mettende salat, bruker jeg quinoa. Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika, og som har blitt spist i mange tusen år. Det er ikke så mange år siden frøene ble vanlige å bruker her i Norge, men nå får du kjøpt det i stort sett alle vanlige dagligvarebutiikker.
Dersom du ikke har quinoa tilgjengelig, kan du bruke fullkornsris eller byggris istedenfor.
LES MER! Lag deg en herlig BLOMKÅLSALAT MED SPRØSTEKTE KIKERTER!
Samle gjengen og kos deg med en herlig, grillet salat!
Ingredienser
2 dl quinoa
3 dl vann
0.5 ts salt
400 g entrecôte eller ytrefilet
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
4 ss olivenolje
2 sjalottløk
6 cherrytomater
0.5 bunt asparges
1 rød paprika
1 squash
150 g grønnsalat
100 g fetaost
Dressingen
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss sitronsaft
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper
Slik lager du biffsalat med quinoa og grønnsaker
Kok opp vannet til quinonaen og ha i quionaen og saltet og kok under lokk i 20 minutter. Sjekk underveis i kokingen for å forsikre deg at det ikke koker tørt.
Når de er ferdige, bruker jeg å helle dem utover et stort fat eller en langpanne jeg har kledd med plastfolie. Da avkjøles frøene raskt.
Her bruker jeg quinoa som er hvit, rød og brun, men du kan også bruke de som vare er hvite.
Strø flaksalt og nykvernet pepper over biffene og pensle på olje. Del løkene og cherrytomatene i to og asparges i to eller tre også. Paprikaen deler du i mindre biter og squashen i litt tykke skiver. Fordel olivenolje, salt og pepper over alle disse grønnsakene.
Legg biffskivene på en varm grill, eller varm stekepanne, og stek dem i 3-4 minutter på hver side, avhengig av hvor tykke skrivene er. Legg på grønnsakene også og grill dem i 1-2 minutter på hver side.
Mens dette stekes eller grilles, lager du dressingen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden på rivjernet eller bruk en hvitløkspresse. Bland det godt sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Hell det over quinoafrøene som ligger til avkjøling.
La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i 1 cm tykke skiver.
Fordel salaten og grønnsakene utover et serveringsfat. Legg kjøttskivene over. Smuldre fetaosten over salaten og kjøttet til slutt.
Kos deg!
400g kjøtt til 4 personer høres veldig lite ut. Blir voksne og tenåringer mette, eller bør man hive på en dessert?
Hei Sidel! Det er nok ikke veldig store porsjoner her, men samtidig er det tenkt at grønnsakene og quinoaen skal mette godt også sånn at man ikke trenger veldig mye kjøtt. Når det er sagt kunne jo tenåringssønnen her i huset spist opp neste alt dette alene 🙂
Beklager tregt svar. Kommentaren din hadde havnet i spam-filteret.