Varm blomkålsalat med chorizo og bønner
Jeg elsker kombinasjonen hvitløk, chili og chorizo! Den funker i veldig mange sammenhenger. Jeg er veldig glad i skikkelig sterk chorizo, men hvor sterk pølse du vil bruke, og hvor mye chili du vil ha i, kan du jo bestemme ut fra egen og gjestenes smak.
Jeg bruker denne komboen sammen med fisk, skalldyr, hvitkjøtt og rødt kjøtt. Eller som her, sammen med røde bønner og blomkålbuketter. Dette er, etter min mening, helt topp klubbmat. Hvis jeg er fysen på noe godt en helt vanlig tirsdagskveld, lager jeg meg gjerne en porsjon av dette også.
Har du dårlig tid på den dagen maten skal serveres, kan du gjerne klargjøre alt dagen før. Skjære, hakke og skylle. Og du kan forkoke blomkålbukettene. Så er det bare selve stekingen som gjenstår før gjestene kommer. Og den tar bare noen få strakser.
Server gjerne godt brød til salaten.
Oppskrift på varm blomkålsalat med chorizo og bønner
4 personer
1 blomkål
1 ts salt
150 g chorizo – gjerne en ”hot” type
1 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
¼-½ rød chili
1 boks, ca. 300 g røde bønner
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 neve persille
Del blomkålen i små buketter og kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over kaldt vann til å stanse kokeprosessen.
Fjern skinnet på chorizoen og del den i små terninger. Ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på svak varme i noen minutter. Skjær sjalottløken i tynne ringer og finhakk hvitløk og chili – med eller uten frø. Ha det i pannen og stek videre i 3–4 minutter.
Skyll bønnene i kaldt vann før du har dem og blomkålbukettene i stekepannen. Varm det opp. Smak til med salt og pepper. Finhakk persillen og dryss over.
Kos deg!
Ser nydelig ut, kommer definitivt til å lage denne:-). PS. Kan se ut som du har forbyttet blomkål med broccoli i siste avsnitt av beskrivelsen?
Takk for at du sier i fra, Ina 🙂 Skal gå inn og sjekke med en gang!