Matpakkemuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Matpakkemuffins

Du trenger altså ikke å putte muffinsene i en matboks før du spiser dem, men de passer veldig godt å ta med i matboksen. Er du skikkelig morgenfugl, kan du steke dem på morgenen før barnehage og skole, men det går veldig fint å ta dem opp fra fryseren også.

Når jeg tiner dem, for at de skal legges i en matboks, bruker jeg å sette dem i forvarmet stekeovn på 170 grader i ca. 5 minutter. Da blir de ikke gjennomtinte, men det fjerner frostsmaken.

Muffinsene er skikkelig enkle å lage, smaker supert, er sunne og dessuten fine å fryse. 4 gode argumenter for å bruke dem som matpakkemat, med andre ord. De har en tendens til å sette seg fast i muffinsformene, så jeg bruker å spraye formene med formfett før jeg har i røren.

God matpause!

matpakkemuffins med ost og skinke

Oppskrift på matpakkemuffins
12 stykker

150 g fint sammalt hvetemel
175 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
100 g ost
100 g skinke
1 vårløk
3 dl lettmelk
1 egg
½ dl rapsolje

Sett stekeovnen på 225 grader. Kle et muffinsbrett med papirformer. Spray formene med formfett eller pensle dem med litt olje.

Ha  alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør dem sammen. Riv osten og del skinken i småbiter, eller bruk ferdig revet ost og type smårettskinke som allerede er ferdig oppdelt. Bland det sammen.

Ha i alle de våte ingrediensene og rør det hele kjapt sammen. Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker en isskje til dette.

Stek muffinsene i 17-20 minutter. Hvelv dem ut av muffinsbrettet og over på en bakerist for avkjøling.

 

6 kommentarer til “Matpakkemuffins”

    • Ja, det er fint at de er litt grove. Da passer de til matpakken!
      Det kommer masse matpakkestoff på bloggen nå fremover, så det er bare å følge med 🙂

  1. Disse var skikkelig gode?? Takk for at du deler gode, ujålete oppskrifter med det som vi som er oppvokst på landet kaller vanlige ingredienser?

    • Tusen takk, Marit! Ja, det er litt greit at vi som bor på landet kan få tak i mesteparten av det vi trenger her der vi bor 🙂

  2. Supert! Jeg har sette slike amerikanske varianter, men det var vrient å finne ut av oppskrifter og tips, så dette ble perfekt for meg! Hvis man kan ønske seg noe…så ønsker jeg meg spennende brødvarianter, uten fyll med skinke ost..som kan bakes i muffinsformer. Jeg drømmer om slike til matpakken, evt som jeg kan tilsette krydder fra hagen..slike som kan spises sammen med pålegg man har med ved siden av. Takk for alt du deler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon