Ukemeny for uke 32
Vi får en 50-åring i hus denne uken! Hipp hurra for fotografen! Det kommer, forhåpentligvis, oppskrift på en ny skikkelig festkake på bloggen i løpet av uken, så følg med!
Det begynner å være mange norske grønnsaker i butikkene nå, og jeg bare elsker den tiden vi går inn i nå. Med bugnende disker norske grønnsaker. Herlig! Vi må derfor nyte noen av dem i løpet av uken, så her blir det både grønnsakssuppe og gratinert blomkål.
Jeg håper du får en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 8. august – Italiensk minestronesuppe med basilikumpesto
Denne oppskriften er bestandig én av de mest besøkte sidene på bloggen om høsten. Jeg elsker det faktum at jeg bruker bønner i suppen (jeg elsker bønner!) og at det er basilikumpesto til!
Tirsdag 9. august – Fiskeposer til grillen
Dette er en veldig lettvint og bra måte å lage fiskemiddagen på. Resultatet blir kjempegodt og det er så lettvint at det er helt perfekt middag på en helt vanlig hverdag.
Onsdag 10. august – Pasta med pesto og to sorter pølse
Her er en gjenganger i familien vår. Basen er den samme: pasta med pesto. Så varierer både pestoen og tilbehøret ut fra humør, vær og hva jeg har tilgjengelig.
Torsdag 11. august – Gratinert blomkål med sprøstekt bacon
Er ikke dette en høydare, så vet ikke jeg! Dette er bare helt topp sensommermat!
Fredag 12. august – Saftige biffspyd med ananas og persillesaus
På fredag er det den årlige grillfesten i gata, så da er det opp med stort partytelt og fram med grillene. Er så utrolig koselig når tre generasjoner har fest sammen! Tror nok at det kan smake skikkelig godt med disse saftige grillspydene da!
Lørdag 13. august – Stekt torsk med ertepuré og bacon
Vi kjører på med litt pen og pyntelig – og særdeles god – fiskemiddag denne lørdagen. Så utrolig god. Følg stekeanvisningen i oppskriften, så er du garantert en kjempesaftig og god torskefilet!
Søndag 14. august – Klissete kyllingklubber med coleslaw
Disse kyllingklubbene kan du steke i stekeovnen eller du kan ha dem i en aluminiumsform ute på grillen. Det passer helt perfekt. Hjemmelagd coleslaw er både enkelt og godt å servere til kyllingklubbene.
Ukens kake – Pavlova med kaffesmak, toppet med blåbær og bringebær
Det er jo totalt umulig å bare ta et lite stykke av en god pavlova. Her bruker jeg litt espressokaffepulver for å gi et ekstra lite piff på smaken.
Ukens gjærbakst – Eltefritt brød med fullkornshvetemel
Kjempegodt brød som passer bra å sende med i matpakken også.
En riktig god uke til deg!