Små pizzasnurrer med grovt mel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Små pizzasnurrer med grovt mel

Det blir en egen liten luksusfølelse over matpakkespisingen når den inneholder en sånn pizzasnurr eller tre. Jeg synes de er helt geniale å både lage, spise og, ikke minst, sende med familiens to håpefulle på skolen.

Du finner ganske mange andre varianter av pizzasnurrer og -knuter her på bloggen også. Både denne med kjøttsaus og denne med pesto.

Disse pizzasnurrene er grove, har tomatsaus og ost som fyll, og bruker å bli mottatt med stor glede. Jeg har laget dem ganske små sånn at de tiner fortere og at det skal være enklere å porsjonsberegne dem når de skal puttes i en matboks.

Snurrene er fine å fryse. Når de skal i en matboks, tiner jeg dem i 5 minutter på 170 grader. Jeg har dampfunksjon på stekeovnen min, og den setter jeg samtidig på 25 % damp – men det går helt fint uten også. Snurrene rekker ikke å tine helt gjennom, men frysesmaken forsvinner.

små pizzasnurrer til matpakke

Oppskrift på små pizzasnurrer med grovt mel
36 stykker

Deig
600 g fullkornshvetemel
400 g hvetemel
1 ts salt
1 pk gjør, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 30 grader

Fyll
3 ½ dl ferdig pastasaus fra glass
250 g revet ost

Ha alt det tørre i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den inn før du har i vannet. Elt deigen på lav hastighet i 12-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i to like deler. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca. 45 x 30 cm. Fordel utover pastasaus og revet ost før du ruller deigen sammen. Start fra én av langsidene.

Del hver pølse i 18 like deler og legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Dekk brettene med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Stek snurrene i ca. 15 minutter. La pizzasnurrene avkjøles på en bakerist.

God bakst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon