Det er veldig kjapt og enkelt å bruke fullkornsris som ligger i ferdige «boil in bag»-poser. Ikke trenger jeg å måle opp kokevannet og kokeprosessen fikser seg i grunn selv. Jeg må bare huske å sette på klokken til å ringe etter de tilmålte 10 eller 15 minuttene.

Når du skal bruke ris i en matpakke, er det viktig å avkjøle risen fort når den er ferdigkokt. Det beste er derfor å koke den dagen før, og sette den i kjøleskapet så snart den er kald nok til det.

Dette er en perfekt matpakke å lage når det står kylling og ris på middagsplanen. Så kan du bare lage litt ekstra og putte rett i matboksen.

Denne matboksen er i utgangspunktet beregnet for barneskolebarn, men den passer selvsagt til alle. Tilpass eventuelle mengder.

* En «boil in bag» med ris er ca. 125 gram og er beregnet til 2 porsjoner. Min erfaring er at én pakke holder til 3 matbokser til unger i denne alderen.

I matboksen
1/3 pk «boil in bag» fullkornsris*
1/3 kyllingfilet
litt salt og pepper
½ ss raps- eller olivenolje til steking
4-5 cm agurk
½ eple i båter
½ banan

Kok risen etter anvisning på pakken. Del kyllingen i terninger på 2 x 2 cm. Krydre med salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og stek bitene i noen minutter til de blir gyllenbrune og gjennomstekte. Bland bitene med kyllingen og avkjøl raskt.

Del agurken i små terninger og bland sammen med kyllingen og risen, når de er avkjølte.

Vil du unngå at eplebåtene blir brune, dypper du dem i en bolle med kaldt vann tilsatt noen dråper sitronsaft.

God formiddagsmat!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *