Matpakke 6 – wraps med kalkunskinke og ost, paprika og kålrot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Matpakke 6 – wraps med kalkunskinke og ost, paprika og kålrot

Jeg tenker at en av de store matpakkeutfordringene – for barn og unge – kommer når de går på ungdomsskolen og i videregående. Der har de friheten til å kunne gå i butikken, og alle som har passert en dagligvarebutikk på de tidene hvor det er storefri, vet at der er det mange som stikker innom for å kjøpe med seg boller og brus. Det gir definitivt ikke den beste næringen å gå på når resten av skoledagen skal gjennomføres.

Mange av disse ungdommerne er dessuten i en fase hvor de vokser mye. Det betyr at noen, kanskje først og fremst jenter, tenker at de ikke skal spise noen ting fordi de er redde for de nye formene som kroppen får, men ender ofte opp med å spise drittmat på slutten av dagen.

Mange er dessuten veldig aktive og trenger mye god næring for at kroppen skal greie både læring, voksing og trening.

Nettopp derfor er det kanskje lurt å legge inn et ekstra gear når det kommer til matpakkelagingen for disse. De kan godt lage matpakkene sine selv, men vi som voksne må sørge for at gode råvarer er i hus, og kanskje hjelpe dem litt i gang.

De kommende 5 matpakkene er i utgangspunktet ment for denne gjengen med unge og lovende tenåringer, men de passer selvfølgelig for alle.

Alle mengdebeskrivelsene må tilpasses hver enkelt. En aktiv 17 åring har behov for mer mat i løpet av skoledagen enn en 13 åring.

I matboksen
2 salatskiver
3 skiver kalkunskinke
3-4 osteskiver
1 fullkornstortilla
5-6 ringer søtpaprika
1 skive kålrot i staver

Fordel salat, skinke og ost på den ene halvdelen av tortillaen og rull den forholdsvis hardt sammen. Start på siden der pålegget er. Surr matpapir rundt og knyt den sammen med hyssing på begge endene. Del wrapsen i to, gjerne med et litt skrått snitt, så ser det ekstra fint ut.

Skjær noen ringer av en paprika, her bruker jeg søtpaprika, og del opp en kålrotskive i staver.

God formiddagsmat!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon