Sonjas gulrotkake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sonjas gulrotkake

Vi elsker langpannekaker, gjør vi ikke? De er perfekte å lage når det er mange som skal serveres på én gang og, ettersom de er i en langpanne, er de enkle å frakte med seg til ulike arrangement.

Denne oppskriften har jeg fått av Sonja. Vi har gutter i samme klasse, og da de feiret bursdag sammen, hadde hun med denne. En skikkelig suksess!

Jeg har tatt meg noen små friheter fra originaloppskriften.

Sonjas gulrotkake

Oppskrift på gulrotkake i langpanne
passer til en stor langpanne – blir mange stykker

Kakebunn
550 g sukker
6 egg
450 g hvetemel
3 ts naton
3 ts bakepulver
3 ts kanel
4 ½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 dl gresk yoghurt
750 g gulrot
150 g valnøtter

Kremostglasur
250 g mykt smør
500 g melis
½ vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
400 g naturell kremost – kjøleskapskald
1 skvis sitronsaft
50 g valnøtter

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle en stor langpanne med bakepapir.

Ha sukker og egg i en miksebolle og pisk det til en luftig eggedosis. Det tar 5-6 minutter. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle før du har dem i eggedosisen sammen med oljen og yoghurten. Rør det sammen.

Riv gulrøttene på den fine siden av rivjernet og grovhakk valnøttene. Vend dette inn i kakerøren. Hell den over i langpannen og bruk en slikkepott for å jevne den glatt utover.

Stek kaken i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Stikk pinnen midt i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

La den avkjøles i langpannen, på en bakerist.

Skal du frakte den med deg, er det lurt å la kaken være i langpannen. Hvis ikke, løfter du den forsiktig ut av langpannen og fjerner bakepapiret før du lager glasuren.

Ha smøret, halvparten av melisen og vaniljesukkeret eller frøene fra vaniljestangen i en mikser og pisk det luftig og lyst, til du får en smørkrem.

Ha i resten av melisen og kremosten og pisk det inn i kremen. Tilsett en skvis sitron og smak deg frem med hvor mye sitron su vil ha.

Fordel glasuren over kaken. Grovhakk valnøttene og dryss over kaken.

knallgod gulrotkake

Sonjas gulrotkake

 

5 kommentarer til “Sonjas gulrotkake”

  1. Gulrotkaken var grusom. Altfor mye olje. Totalt misslykket. Jeg fulgte oppskriften nøye. Smakte rett og slett olje. Asj Aldri mere matolje i gulrotkake ihvertfall.

  2. Det er jeg ikke enig i at denne kakeoppskriften ikke er god!
    Vi bakte 2 stk i går og de ble KJEMPEGODE ❤️❤️❤️ Tror det avhenger av hvordan type olje du bruker. Vi droppet valnøttene i tilfelle nøtteallergi hos gjestene. GOD JUL🎀🎄🎁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon