Plommekake med hvit sjokoladesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Plommekake med hvit sjokoladesaus

Har du plommer i hagen, eller er du klar for å gå på slang?

Jeg har ikke plommetre, så jeg håper jeg kan gå på lovlig slang hos en nabo i år også. Plommer er bare så utrolig godt! Jeg spiser bestandig alt for mange av dem når jeg først setter i gang.

For å slippe å spise på meg dårlig mage, kan jeg jo lage hjemmelaget plommesyltetøy og plommechutney, som kan spises utover høsten og vinteren. Og så kan jeg jo lage denne plommekaken!

Dette er en skikkelig digg kake som er perfekt å lage hvis det kommer besøk en kveld, eller rett og slett fordi det er helg!

plommekake

Plommekaken
300 g romtemperert naturell kremost
1 ts vaniljesukker
50 g sukker
4 egg
175 g brunt sukker
175 g romtemperert smør
200 g hvetemel
3 ts bakepulver
400 g plommer

Sjokoladesausen
2 ½ dl h-melk
2 ½ dl fløte
2 eggeplommer
1 ss maisenna
100 g hvit sjokolade

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Pisk sammen kremosten, vaniljesukkeret, sukkeret og ett av eggene til du får en jevn og glatt røre. Jeg bruker å ta dette i miksmaterbollen først, for så å ha det over i en annen bolle. Så pisker jeg (uten noen vasking i mellom) de 3 resterende eggene, det brune sukkeret og smøret luftig i den samme miksebollen. Det tar 4–5 minutter.

Bland sammen hvetemelet og bakepulveret før du blander det inn i smør- og sukkerblandeingen. Del opp plommene og skjær dem i ca. 2 cm store biter.

Fordel halvparten av smør- og sukkerrøren i bunnen av rundforma, så halvparten av kremostrøren og halvparten av plommebitene oppå der igjen. Trykk dem litt ned i røren. Lag et tilsvarende lag til.

Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 1 time. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.

Sausen er egentlig en vaniljekrem tilsatt smeltet hvit sjokolade. Nam! Varm melken og fløten opp til kokepunktet i en tykkbunnet kjele. I mellomtiden rører du sammen eggeplommene og maisennamelet. Hell halvparten av den kokvarme melken oppi eggeblandingen og rør. Tilsett resten og rør det sammen før du heller det tilbake i kasserollen og koker opp. Rør godt i bunnen hele tiden og la det småkoke i 2–3 minutter til det tykner.

Hakk opp sjokoladen og rør den inn. Sausen kan serveres både varm og kald.

plommekake 3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon