Ukemeny for uke 36

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 36

Nå er vi virkelig inne i en herlig tid for oss som er glad i norske råvarer! Det flommer over av knallgode grønnsaker og frukt, bjørnebærene begynner å komme i sesong og lammesesongen har virkelig begynt! Herlig!

Nå er det bare å ta for seg i butikken og gå litt bananas i frukt- og grøntavdelingen! Ukens meny bærer også preg av sesongen og jeg håper du finner mye som du har lyst til å lage!

Ønsker deg en riktig så god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Har du lyst til å se litt av livet bak matbloggen? Da kan du jo følge meg på Snapchat! Du finner meg som frutimian!

 

Mandag 5. september – Omelett med pasta og ost

Da Anne B. Ragde var gjest hos Anne Lindmo på NRK på lørdagskvelden, snakket hun om at hun bruker å lage vafler og omelett for å bruke opp rester hun har stående i kjøleskapet! Og omelett er en genial måte å bruke opp middagsrester på. Her bruker jeg kokte pastarør. Putt gjerne i både skinke, pølsebiter og stekt kjøtt og kjøttdeig. Kokte grønnsaker fungerer også fint. Bruk fantasien etter beste evne!

resteomelett-med-pasta

 

Tirsdag 6. september – Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus

Det er litt fest over sausen jeg lager til denne ørreten. Ikke fordi den er vanskelig, men fordi jeg bruker hvitvin i den og fordi den smaker aldeles smashing!

stekt-orret-med-chorizo-og-lofoten-fiskesaus

 

Onsdag 7. september – Spagetti og kjøttsaus (nå med riktig link)

Spagetti og kjøttsaus innbiller jeg meg er én av de aller mest brukte hverdagsmiddagene i Norge. Unger bruker å elske det og det er kjapt og greit å lage.

spagetti-bolognese-2

 

Torsdag 8. september – Hjemmelagd fiskegrateng

Fiskegrateng er en genial måte å bruke opp fiskerester på, enten det er ferdig kokte rester eller om det er rå fiskebiter. Det er dessuten en herlig familiemiddag som passer å spise hvilken som helst dag i uken!

fiskegrateng-med-torsk-og-erter

 

Fredag 9. september – Kylling tikka

Tikka betyr, etter min forstand, stekt på spyd. Og her er det altså kyllingbiter som skal stekes på spyd. I denne utgaven har jeg egentlig bare grillet dem under grillelementet i stekeovnen, men litt juks er det jo lov til, ikke sant?

Start gjerne marineringen av kyllingkjøttet dagen før servering.

kylling og grønn ris

(Foto: Mette Møller)

 

Lørdag 10. september – Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker

Dette er virkelig snaddermat av høy klasse! Husk at du ofte må bestille lammeskanker hos slakteren eller i kjøttdisken, så det kan være greit å planlegge denne middagen. Innimellom har de det liggende i disk, men bestiller du, er du iallfall sikker på at du får.

lammeskank-med-rotgronnsaker

 

Søndag 11. september – Kjøttsuppe

Når jeg lager kjøttsuppe, har jeg alltid som mål at det skal være nok til to dager, selv om det ikke alltid blir det. Når suppa kommer på bordet, har vi en tendens til å ta godt for oss. Kjøttsuppe er jo så utrolig godt! Jeg bruker som oftest å gjøre om suppa til lapskaus dag nummer to, og har vi spist litt for mye av suppa den første dagen, sper jeg bare på med noen ekstra potetbiter og kanskje en middagspølse.

kjottsuppe-2

 

Ukens kake – Plommekake med hvit sjokoladesaus

Dette er en skikkelig digg kake som er perfekt å lage hvis det kommer besøk en kveld, eller rett og slett fordi det er helg!

plommekake 2

 

Ukens gjærbakst – Saftige epleboller

Her har jeg brukt bolleoppskriften som jeg bestandig, bruker som jeg tilsetter små eplebiter i, og drysser demerarasukker over. Disse er absolutt verdt å prøve seg på!

epleboller

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon