Har du et skikkelig godt tips til hva du kan bruke en god olivenolje til? Et tips som er så bra at du tenker at dette må jo alle andre gjøre også!

Vasker du med olivenoljen, bruker den som hårkur eller lager du verdens beste kake med den?

Send det inn til meg og vær med i konkurransen om å vinne en kurv full av godsaker fra den greske olivenprodusenten Gaea.

Konkurransereglene er riktig så enkle, og de kommer her:
Send meg en mail på marit@frutimian.no eller legg igjen tipset ditt i en kommentar under blogginnlegget, eller på Instagram, der konkurransen også ligger, eller på Facebooksidene mine under konkurransen der!

Konkurranseperioden er 14. september til lørdag 24. september!

De 5 beste tipsene belønnes med hver sin kurv!

gaea

Gaea er en høykvalitetsleverandør av extra virgin olivenoljer samt ulike olivener og dipper. De kjøper alle sine produkter fra spesielt utvalgte produsenter som produserer etter de høye kravene som Gaea har. Gaea er faktisk det olivenoljemerket i verden som har flest internasjonale priser for sine olivenoljer!

ulike Gaeaprodukter

Hver kurv vil ha et innhold til en verdi på kr 600-700.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Del sitroner i skiver. Legg de på et glass sammen med maldonsalt, dill evt. andre uter og hele hvitløksfedd. Hell på god olivenolje. Sett på tett lokk og la den stå i 2 dager før du bruker oljen i salater, på partypoteter, reker og skalldyr, kylling og fisk. Sitronskivene kan også brukes.

 2. Hei. Jeg bruker oljen sammen med salt eller sukker, da man får en fantastisk skrubbkrem til ansikt og kropp?? tar gjerne eg spise skje med olje morgen og kveld for en sunn indre kropp?

 3. Olivenolje brukes istedenfor barberskum, og på huden etter barbering.

  Til mat elsker jeg en god olivenolje i salaten min og til bruchetta ?

 4. Jeg «shoter» et eggeglass med god olivenolje før jeg inntar alkohol når jeg skal på fest. Da tåler jeg alkoholen bedre, og blir ikke dårlig. Tipset har jeg fått av en olivenoljeprodusent, og det funker hver gang:) Sunt er det også!

 5. Nesten all mat blir bedre med olivenolje. En god olivenolje, litt brød og et glass vin, ja da trenger man ikke noe mer.

 6. Hei olivenolje er veldig effektiv som sminkefjerner, og man får i tillegg veldig myk hud! Ta litt olje på bomull og fjerne alt fra foundation til maskara. Også bruker jeg det til å smøre dører som skriker, og som kroppsolje. Dessuten er det veldig helende dersom man har blitt solbrent. Ligg med det om natten på det området som har blitt brent.

  Hilsen Inger 🙂

 7. Hell en liten kork god olivenolje over vaniljeisen og dryss litt maldonsalt over. Ubeskrivelig godt – tro det eller ei!

 8. Jeg bruker den til å fjerne oljemaling når jeg f.eks. maler huset utvendig, som jeg gjør i disse dager. Ikke bare funker det bra – men huden er myk og fin etterpå – ikke tørr og skadet som ved bruk av f.eks. white sprit.

 9. Olivenolje er fint å helle over friske, opphakkede urter i isterningsbrett som man fryser ned. Da slipper man å kaste det man ikke bruker, samtidig som man alltid har urter på lur når man trenger det.

 10. Mitt beste tips er å bruke en olivenolje av kvalitet som base, for deretter å tilsette biter av chili og chilifrø til oljen. Etter at dette har fått stå og godgjøre seg er det perfekt å bruke som olje over en hjemmelaget pizza med deilig fyll. En slik olje er virkelig prikken over i´en og setter en spiss på pizzaen, men også på salater og pasta.

 11. Jeg gnir hendene inn med olivenolje når jeg har beisa eller malt og beisen forsvinner uten white spirit og andre ekle ting!

 12. Smør hendene inn med litt olivenolje før du skal hakke chili og hvitløk ☺ Då vil ikkje chilien sitte fast på fingrene når du har vaska deg. Så kan du trygt gni deg i øynene etterpå ?

 13. Lag variantar av den tsjekkiske hermelinosten (innlagt ost) av osterestar.
  Feks:
  3 dl smaksrik fastost, riven
  50 g kremost (for eksempel Philadelphia)
  50 g fetaost
  2 kryddermål salt
  2 ts knust rosepepar
  1 ss rosmarin (frisk)
  2 ts grøn pepar
  0,5 ts grovt knust svart pepar
  0,5 dl fersk persille, hakka
  2 dl olivenolje
  1 fedd kvitløk, hakka
  1 ss sitronsaft
  Bland saman osten. Form den til runde kuler som du trykkjer litt flate.
  Bland krydder, persille, ost, olivenolje, hakka kvitløk og sitronsaft i ei glaskrukke. Legg gjerne i ein kvist rosmarin. Legg ostebollane i glaskrukka saman med krydderolja.
  La det avkjølast (i kjøleskåp) i minst 6 timer. Server osten med friske tomatar og brytebrød.

  Elles er det knapt den ting olivenolje ikkje kan brukast til.
  Her er lista over ting eg brukar olivenolje til:

  •i mat (sjølvsagt)
  •to spiseskeier kvar kveld for velvere i mage- og tarm
  •skopuss
  •smørje hengsler
  •fjerne måling frå hud
  •rense og polere tremøblar og -golv
  •fjerne sminke
  •augekrem/antirynkekrem
  •hudkrem
  •ansiktskrem
  •solkrem
  •dempe eksem
  •behandle tørr hårbotn
  •nokre dråpar varm olje i øyret ved øyreverk
  •bland olivenolje med mynte, chili, ingefær, sitron og Southern Comfort til ein drikk for å lindre forkjølelse og influensa
  •før barbering
  •behandle strekkmerker
  •hand- og fotpleie
  •hårmaske
  •raskare sårheling
  •kroppsskrubb (bland med havsalt)
  •leppeskrubb (bland med sukker)
  •intimpleie (smør på hud etter vask)

 14. Ta litt olivenolje i håndflatene før du skal kna/rulle ut rundstykker. Da blir ikke jobben så klissete, samtidig som det blir en ekstra piff på smaken.

 15. Jarlsberg i terningar, olivenolje, heil raud peppar og ringar av grønn chili. Legg det i eit glass og skru på tett lokk. Sett det kaldt i to-tre veker, så har du kjempegod snacks å servere neste gang du vil kose deg litt ekstra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *