Langpannekake med knallgode pølser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langpannekake med knallgode pølser

En av de virkelig populære oppskriftene her på bloggen er langpannekaken min med bacon.

Her kommer en ny variant, som kanskje kan bli like poppis? Dette er en variant av det som heter «Toad-in-the-hole» på engels, eller «padde i hullet» – godt fornorsket. Og ser du på bildet, forstår du navnet.

Her snakker vi herlig pannekake, laget i en ildfast form, og med gode pølser i. Nesten som gammeldagse fleskepannekaker 🙂 Bruker du vanlige, store middagspølser, er det lurt å dele de opp litt før du har dem i formen.

langpannekake med pølser

Oppskrift på langpannekake med pølser
til 4 personer

150 g hvetemel
½ ts salt
1 ts Dijonsennep
3-4 grener timian
4 egg
3 dl melk
2 ss olivenolje
500 g kjøttpølser, gjerne noen kjøttfulle med mye smak

salatblanding til servering

Ha hvetemel, salt, sennep og finhakket timian i en bolle. Ha i eggene og melken og pisk det sammen til du får en klumpfri røre. La det stå på benken i ca. 1 time. Det tykner røren og gjør at den holder bedre.

Sett stekeovnen på 220 grader.

Her bruker jeg en ildfast form på ca. 30 x 20 cm. Det er lurt å bruke en form i aluminium eller et annet materiell som ikke sprekker. Glass og stengods sprekker lett med den behandlingen som straks skal skje.

Fordel oljen i bunnen av formen. Del pølsene i to og ha dem i formen også. Sett formen i stekeovnen og stek i 15 minutter.

Åpne ovnsdøren og dra formen litt ut slik at du greier å helle røren i formen rundt pølsene. Dette er det kritiske punktet hvis du bruker en form som kan sprekke. Lukk stekeovnsdøren igjen og stek pannekaken i 30-35 minutter. Ikke åpne stekeovnsdøren under stekingen – da vil pannekaken falle sammen.

Blir den for brun på toppen, skrur du ned varmen noe de siste 5-7 minuttene.

Serveres med grønnsalat med en gang.

langpannekake med pølser 4

langpannekake med pølser 3

langpannekake med pølser 5

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon