En av de virkelig populære oppskriftene her på bloggen er langpannekaken min med bacon.

Her kommer en ny variant, som kanskje kan bli like poppis? Dette er en variant av det som heter «Toad-in-the-hole» på engels, eller «padde i hullet» – godt fornorsket. Og ser du på bildet, forstår du navnet.

Her om dagen tok jeg et lite dypdykk inn i en Meny-butikk for å sjekke ut utvalget deres av økologiske varere, og det er riktig så stort! De kunne fortelle meg at de har 1.300 ulike økologiske produkter i butikkene sine og er dermed den dagligvarekjeden i Norge som har det største økologiske utvalget.

Klikk deg inn her og få full oversikt over de økologiske produktene som de har!

Visste du forresten at Meny har 7 % sunnhetsbonus på alt av frukt og grønt, grove brød og fersk fisk? Les mer om det her!

grøstad

Jeg plukket med meg mye godt – og det kommer enda en oppskrift (inklusive film) neste uke. I denne langpannekaken bruker jeg grove kjøttpølser fra Grøstad og egg fra Vingulmark – som du får kjøpt på Meny.

Grøstad driver økologisk frilandsgrisproduksjon og hos Vingulmark er det hønene som får tusle ute. Vingulmark er i Østfold, der jeg også bor, og når jeg kjører forbi en av Vingulmarkgårdene, ser jeg ofte et hvitt stort teppe av kaklende høner. Da tenker jeg bestandig at de har det nok akkurat like bra som de 7 hønene våre som tripper rundt på tomten vår.

langpannekake med pølser

Oppskrift på langpannekake med knallgode pølser
til 4 personer

150 g hvetemel
½ ts salt
1 ts Dijonsennep
3-4 grener timian
4 økologiske egg fra Vingulmark
3 dl melk
2 ss olivenolje
500 g kjøttpølser fra Grøstad – her bruker jeg både Provencepølse og ungarsk pølse

økologisk salatblanding til servering

Ha hvetemel, salt, sennep og finhakket timian i en bolle. Ha i eggene og melken og pisk det sammen til du får en klumpfri røre. La det stå på benken i ca. 1 time. Det tykner røren og gjør at den holder bedre.

Sett stekeovnen på 220 grader.

Her bruker jeg en ildfast form på ca. 30 x 20 cm. Det er lurt å bruke en form i aluminium eller et annet materiell som ikke sprekker. Glass og stengods sprekker lett med den behandlingen som straks skal skje.

Fordel oljen i bunnen av formen. Del pølsene i to og ha dem i formen også. Sett formen i stekeovnen og stek i 15 minutter.

Åpne ovnsdøren og dra formen litt ut slik at du greier å helle røren i formen rundt pølsene. Dette er det kritiske punktet hvis du bruker en form som kan sprekke. Lukk stekeovnsdøren igjen og stek pannekaken i 30-35 minutter. Ikke åpne stekeovnsdøren under stekingen – da vil pannekaken falle sammen.

Blir den for brun på toppen, skrur du ned varmen noe de siste 5-7 minuttene.

Serveres med grønnsalat med en gang.

langpannekake med pølser 4

langpannekake med pølser 3

langpannekake med pølser 5

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Meny

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *