Gresskar- og søtpotetsuppe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gresskar- og søtpotetsuppe

Som den store suppeelskeren jeg er, har jeg fulgt med suppeeventyret til Elisabeth og Jennike Isachsen, som står bak firmaet Mere Suppe, fra de startet opp! Og for en stund siden spurte jeg om de hadde lyst til å ta seg en tur til Rakkestad sånn at vi kunne suppelere litt sammen.

Mere Suppe lager og selger ferske og kjempegode supper i dagligvarebutikker. Gå inn på hjemmesidene deres og les mer om dem! Jeg digger når damer starter egne bedrifter og setter seg skikkelig store og hårete mål!

Forrige uke troppet de opp og vi lagde 4 supper sammen. Her er første oppskrift; Gresskar- og søtpotetsuppe! Den passer jo bra nå! Samme om du liker halloween eller ikke, er det jo gresskartid nå.

Til denne suppen bruker vi søtpotet og muskatgresskar. Det heter også flaskegresskar på norsk, eller butternut squash på engelsk. Lurer du på hvordan det ser ut, finner du bilde av det her.

Så kan du kjøpe et lite, vanlig gresskar som du kan servere suppen i.

Oppskrift på gresskar- og søtpotetsuppe
til 4 personer

2 søtpoteter
1 muskatgresskar
2 fedd hvitløk
1 ts fennikelfrø
1 ts korianderfrø
1 kanelstang
3 ss olivenolje
½ løk
25 g smør
6 -7 dl kyllingkraft eller buljong
salt
nykvernet pepper

Til servering
1 vanlig, lite gresskar
20 g solsikkekjerner
20 g gresskarkjerner
1 ss flytende honning

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Skrell potetene og skjær dem i tykke skiver. Vask, men ikke skrell, gresskaret, del det i 6 båter og ta ut frøene. Legg skivene og båtene på stekebrettene.

Knus hvitløkfeddene, bare legg kniven flatt over og press ned til de blir flate. Legg dem i. Knus fennikel- og korianderfrøene i en morter og dryss over. Knekk kanelstangen i to og legg i. Så fordeler du over halvparten av olivenoljen og setter brettene inn i stekeovnen. Bak potetene og gresskaret til det er mørt. Det tar rundt 40 minutter.

I mellomtiden skreller du løken og skjærer i tynne skiver. Smelt smøret i en stor kjele og ha i løkskivene. La dem surre på forholdsvis svak varme i ca. 10 minutter, til de blir blanke og gjennomsiktige. Sett til side.

Skjær av toppen av det vanlige gresskaret og bruk en skje til å skrape ut hinner og frø.

Når grønnsakene i ovnen er myke, tar du dem ut av ovnene og lar dem kjøle seg ned litt. Skrap gresskarkjøttet ut av skallet og ha gresskarkjøttet og søtpotetene i kjelen med løken. Hvis du ikke vil ha så sterk kanelsmak, ta ut kanelen nå. Hell over kyllingkraften eller -buljongen og kok i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Bruker du en saltet buljong, er det ikke sikkert at du trenger salt i det hele tatt.

Bruk en stavmikser til å mose det til en klumpfri suppe, eller hell det over i en blender og mos den der. Hell så suppen over i det uthulede gresskaret! Dryss over solsikke- og gresskarkjernene og fordel honningen over der.

Da er det klart for servering!

Her har jeg hyggelig suppedag sammen med søstrene Jannike og Elisabeth – som eier og driver Meresuppe. 

 

 

2 kommentarer til “Gresskar- og søtpotetsuppe”

  1. Har lyst til å servere denne som forrett neste uke, men hva tror du om å lage den et par timer før og så varme den opp når den skal spises?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon