Jeg skal definitivt ikke påstå at jeg har funnet opp denne snacksen selv. Til det har jeg sett for mange instagrambilder av det samme i løpet av dette året. Og, det er jo en grunn til at dette har tatt av som en aldri så liten farsott i det siste – det er skikkelig godt!

Veldig enkelt er det også! Du tar rett og slett en boks med hermetiske kikerter, blander dem med olivenolje og krydder, fordeler dem utover et stekebrett og steker dem til de blir sprø. Skikkelig digg!

Jeg bruker kikerter fra Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år.

kikertsnacks

Oppskrift på kikertsnack
til 1 eller 2 momsere

1 boks Bonduelle hermetiske kikerter – 310 g
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
¼ spisskummen
¼ paprikapulver
¼ garam masala
noen tørkede chiliflak

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Hell kikertene over i et dørslag og skyll dem. Tørk dem så godt med papir før du har dem over i en bolle og blander dem med oljen og krydderet. Fordel dem utover stekebrettet.

Stek kikerterene i ca. 30 minutter. Rist på stekebrettet innimellom sånn at kikertene blir godt stekt rundt det hele. Følg med på kikertene de siste minuttene sånn at kikertene ikke blir brent.

Skru av varmen på stekeovnen og åpne døra halvveis opp. La dem ligge slik i 5 minutter før du har dem over i en skål.

Kos deg!

stekte kikerter

stekte kikerter med krydder 2

stekte kikerter med krydder

stekte kikerter med krydder 6

stekte kikerter med krydder 5

stekte kikerter med krydder 3

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Jensen & Co, som blant annet har merkevaren Bonduelle her i Norge

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *