Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 20

Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Disse kokosmakronene er knallgode! De blir bestandig sprø utenpå og herlig seige midt i, og de flyter garantert ikke utover!

Istedenfor å piske eggedosis, som det ofte gjøres når man lager kokosmakroner, varmer jeg opp eggehviter i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos. Og denne oppvarmingen garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!

Jeg sier bare: bak i vei og nyt!

Ingredienser

4 eggehvite(r)
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kokos

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.

Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.

Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttett kakeboks. De er også fine å fryse ned.

gode-kokosmakroner
kokosmakroner

42 svar til “Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!”

 1. Det ser ut som om det er vaniljefrø i kokosmakronene på bildene. Stemmer det? Står ikke noe om det i oppskriften, men jeg tenker at det kanskje kan være en fin smakskombo… 🙂

  • Det stemmer på en prikk, Christine 🙂 Jeg har glemt å ta det med i oppskriften. Legger det inn med en gang. Jeg bruker hjemmelaget vaniljesukker med ekte vanilje i.

 2. Hvor mange grader steker du disse på? vil gjerne prøve denne oppskriften,da kokosmakroner er de beste julekakenee. synes jeg:-).

  • Jeg har akkurat laget hvitløksmajones nå, som er supergodt til ribberestene på første juledag. Ellers er vaniljekrem bra. Eller så kan du fryse dem ned å bruke dem i bakst, for eksempel 🙂

   • En perfekt match der altså, Sven! Kanskje jeg må finne fattigmann frem fra glemselen igjen til neste år. Tror kanskje ikke at det er så mange som lager det lenger. Men det er jo veldig godt 🙂

  • Jeg lager Spagetti Carbonara som lettvint og rask middag den dagen jeg lager kokosmakroner. God match for å utnytte råvarene.

  • Hei Torill! Her ligger alle oppskrifter gratis tilgjengelig og du er hjertelig velkommen til å bruke dem så ofte som mulig 🙂

 3. Oppbevar dem i fryseren. De tiner raskt, orkan serveres etter 5min. De er seige og gode, som nybakte, og blir ikke tørre!

 4. Har akkurat laget disse kokosmakronene, sprø på toppen og myk inni, nydelig . Det jeg lurer på er om jeg fryser de, forblir de så sprø på toppen, eller mykner de ?? Takk for svar😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon