Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 20

Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!

Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni! Akkurat sånn som skikkelig gode kokosmakroner skal være! Disse er knallgode, og de blir bestandig sprø utenpå og herlig seige midt i, og de flyter garantert ikke utover!

I tillegg til at de er superdupergode – og derfor har vært en av de mest leste juleoppskriftene på bloggen i mange år – er de veldig kjappe og enkle å lage. Du trenger fire ingredienser, en kasserolle og en stekeovn.

LES MER! Sånn lager du SEIGE KRANSEKAKESTENGER!

Teksten fortsetter under annonsen

Istedenfor å piske eggedosis, som det ofte gjøres når man lager kokosmakroner, varmer jeg opp eggehvitene i en kasserolle sammen med sukker, vanilje og kokos. Og denne oppvarmingen garanterer deg at makronene beholder formen perfekt under stekingen!

Jeg sier bare: bak i vei og nyt!

Teksten fortsetter under annonsen

PS! Kokosmakronene er de samme gamle. Det er bare bildene som er nye.

Ingredienser

4 eggehvite(r)
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kokos

Slik lager du kokosmakroner som er sprø utenpå og seige inni

Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt. Ha i sukkeret og kokosmassen. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden. La massen varmes opp til den tykner. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.

Bruk to skjeer, eller en liten gammeldags isskje, til å fordele makronene som små topper/kuler på stekebrettet. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker i 10-12 minutter.

Makronene skal ha gyllenbrune flekker rundt om. De kjennes fremdeles litt myke ut når jeg tar dem ut, men de vil fastne i formen når de blir kalde, så sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.

Oppbevares i en lufttett kakeboks. De er også fine å fryse ned.

55 kommentarer til “Kokosmakroner – sprø utenpå og seige inni!”

    • Hei Gerd. Kan det være at eggehvitene dine var litt små sånn at det ble litt for mye kokos i forhold til eggehvite og at det dermed ikke er nok væske til å samle massen?

  1. Åh wow! Disse var de beste kokosmakroner ever! Jeg fikk tak i eggehvite på flaske og regnet ca 40 gram på en eggehvite. Fulgte oppskriften din ellers til punkt og prikke, og de ble helt fantastiske! Kommer til å lage flere av disse denne jula 🙂

  2. Helt nydelige, beste jeg noen gang har laget. Røren ble litt tynn så jeg ble bekymret. Avkjølte røren og den ble helt perfekt

  3. De beste kokosmakroner ever !
    Lurer på om jeg kan bruke samme oppskrift, men bytte kokos med malte hasselnøtter ?

    • SÅ hyggelig å høre, Jorun! Spennende å prøve! Jeghar ikke prøvd, så vet ikke hvordan det går, men det høres veldig godt ut!

  4. Hvordan kokos bruker du, Jeg bor i USA og jeg kjopte sot kokos men de ble flare, kankje forsoke usot kokos

    • Hei Guri!
      Jeg bruker en helt plain kokosmasse som ikke er tilsatt noen ting. Bare revet kokos. Det er vel i grunn den eneste versjonen som er å få kjøpt i Norge også, tror jeg 😉

  5. Hei synes som regel at kokosmakroner bli myke når de blir lagt i kakeboksen, og da blir de ikke like gode. Har du tips for å bevare de sprøe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon