Ukemeny for uke 1 – 2017
Godt nytt år, folkens! Jeg håper dere alle har hatt en strålende fin jul og nyttårsfeiring og at dere er klare for å ta fatt på et nytt år! Jeg gleder meg stort til alt som ligger foran! Jeg vet mye spennende kommer til å skje, både på bloggen og i resten av det Fru Timianske livet.
De fleste av oss er nok klare for litt lettere middager nå den kommende uken. Julemat er utrolig godt, og så er det veldig deilig å komme tilbake til den litt mer vanlige maten igjen også. Heldigvis.
I årets første ukemeny får du to fiskemiddager, en supersaftig kyllingmiddag, en smakfull veggismiddag………
Jeg ønsker deg en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 2. januar – Tomatisert grønnsakssuppe
Vi kjører igang det nye året med en knallgod grønnsakssuppe. Jeg blir sulten bare jeg ser fargen!
Tirsdag 3. januar – Kjapp kalkungryte med butterdeigslokk
Har du kalkunrester etter nyttårsaften, er dette en strålende måte å bruke dem opp på. Finn frem en ildfast form og sett igang!
Onsdag 4. januar – Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole
Om du ikke har prøvd disse kombinasjonene ennå, tenker jeg at begynnelsen av 2017 er tidspunktet! Dette er skikkelig godt, og alle tilbakemeldingene jeg har fått, tyder på at den bruker å bli en skikkelig slager der hvor den serveres også!
Torsdag 5. januar – Lettvint pølsegryte
Pølser, hermetiske tomater, grønnsaker og makaroni i skjønn forening! Dette er skikkelig poppis hverdagsmiddag!
Fredag 6. januar – Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder
Det beste tacokrydderet lager du selv på 3 minutter! Og du kan gjerne lage en litt stor porsjon, så har du til de kommende tacomiddagene også.
Lørdag 7. januar – Tante Torhilds kyllingform
Dette er en skikkelig enkel og god middag som bruker bruker å slå an stort hos både små og store!
Søndag 8. januar – Varm vintergryte med pølser og bacon
Denne gryten er super å lage hvis du tenker deg ut på tur på søndagen. Den blir nemlig enda bedre når den får stå på svak varme i stekeovnen i noen timer. Du kan selvfølgelig også forbli inne mellom husets fire vegger mens den lages ferdig!
Ukens kake – God gammeldags marmorkake
Det er bestandig like spennende å skjære den første skiven av en nystekt marmorkake for å se hvordan mønsteret har blitt denne gangen. Det er mulig at det er et gryende tegn til aldring det at jeg er veldig glad i en god formkake. Men, det får jeg tåle. Jeg begynner jo tross alt å bli en voksen kvinne!
Ukens gjærbakst – Grovt hverdagsbrød
Dette er en fin oppskrift å bruke når du har lyst til å bake godt brød som passer til både frokosten og nistepakken.
En riktig god uke til deg!