Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!

Jeg elsker denne pølsegryten, og så mange andre one pot middager, som du altså lager i én og samme kasserolle! Og det vet jeg at mange av dere gjør også!

Det er jo veldig deilig med middager som gir lite oppvask. Så slipper du å stå i skrubben lenge etter at de andre har gått fra bordet.

Det viktigste er allikevel at middagen smaker godt! Hvis råvarene i tillegg er med på å gi et godt tilsig av de gode næringsstoffene vi gjerne skal ha i oss i løpet av én dag, ja, da er jeg skikkelig fornøyd. Perfekt hverdagsmiddag med andre ord!

Det geniale med denne type one pot-middager er at du har alt, eller nesten alt, i kasserollen med én gang, koker opp, legger på et lokk og så lar middagen lage seg ferdig selv. Nesten iallfall 🙂 Det kan være lurt å røre i bunnen av kjelen en gang eller to mens kokingen holder på.

LES MER! Sånn lager du ONE POT PASTAMIDDAG MED KJØTTDEIG

Ingredienser

400 g kjøttpølse
1 løk
2 fedd hvitløk
100 g cherrytomater
400 g spagetti
8 dl moste, hermetiske tomater
4 dl kyllingbuljong
1 ts oregano
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
100 g ost
1.5 dl creme fraiche

Slik gjør du

Fjern skinnet av pølsene før du skjærer dem i ca. 1/2 cm tykke skiver. Hakk opp løken og hvitløkfeddene og del del cherrytomatene i to. Brekk spagettien i to.

Så har du alt dette i en stor kjele sammen med de moste tomatene, vannet/buljongen, den tørkede oreganoen, saltet og pepperen. Rør det sammen etter beste evne. Det er ikke like enkelt når spagettien er så hard. Kok opp og legg over et lokk. La den småkoke i ca. 15 minutter, til spagettien er ferdig. Det tar litt lengre tid å koke spagettien sånn enn når du koker den alene i vann. Rør rundt noen ganger slik at det ikke setter seg fast i bunnen og tilsett litt mer vann dersom det er nødvendig. Min erfaring er at hvor mye væske du må tilsette avhenger både litt av gryte du lager i og hvilke tomater du bruker – altså hvor mye eller få klumper det er i de hermetiske tomatene.

Riv osten og rør inn både den og creme fraichen. Kok opp igjen. Så er det klart for servering! Her har jeg drysset over noen timianblader.

LES MER! Sånn lager du ONE POT MED MAKARONI OG SPINAT

polse-og-pastagryte-one-pot-3

one-pot-med-spagetti-tomatsaus-og-polser

one-pot-med-spagetti-tomatsaus-og-polser-3

polse-og-pastagryte-one-pot-2

God middag!

40 kommentarer til “Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!”

  • Middagspølser med skinn bruker å ha skinn som er vanskelig og seigt å spise, så da tenker jeg at det er lurt å fjerne det før jeg har det oppi gryta. Hvis pølsene har lettspiselig skinn, er det jo greit å la det være på 🙂

  • Ja, det går fint, Susanne! Du må bare tilpasse koketiden til pastaen og være litt mer forsiktig med å røre i gryten, fordi den ferske pastaen lettere går i stykker. 🙂

 1. Hei,
  Takk for supre middagsoppskrifter! Denne vil jeg gjerne prøve, men lurer på om det skal være noe mer væske/vann i oppskriften?

  • Hei Cathinka! Du får 8 dl væske av de 2 boksene med hermetisk tomat, så det skal være nok. Jeg lar det koke under lokk, slik at mesteparten av væsken forblir i kjelen. God middag!

 2. Den pastaen blir jo aldri ferdig. 20 min nå og den er fortsatt uferdig. Vesken omtrent borte.

  • Hei frustrert mann 🙂 Det tar litt lengre tid å koke pastaen på denne måten enn når du gjør det i en kasserolle med vann, men ut i fra tiden her, høres det jo ut som om pastaen burde begynne å bli ferdig. Det er viktig å ha lokket på under kokeprosessen, slik at varmen holder seg i kjelen. Og så går det greit å spe med litt vann dersom det blir for tørt. Håper det smakte bra når den ble ferdig 🙂

 3. Hei! Veldig enkel, kjapp og god hverdagsgryte! Tror maten var ferdig på 20 min. Brukte mutti sine små tomater på boks og byttet ut osten med parmesan. I tillegg kokte jeg pastaen for seg selv, siden vi hadde dårlig tid i dag. Men denne kommer vi til å lage flere ganger!

 4. Lagde denne i dag, men sleit med å få rørt det sammen og spaghettien klistra seg sammen og det ble for lite væske, den var grei på smak. Kommer til å bruke makaroni neste gang og tilsette litt buljong eller noe.

  • Ja, jeg tror jeg skal tilsette litt mer væske i den oppskriften, Nina. Ser at det er mange som får litt for tørr gryte, og det kan helt sikkert ha noe med både hvilken kjele som blir brukt og hvordan det koker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon