Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!

Jeg elsker denne pølsegryten, og så mange andre one pot middager, som du altså lager i én og samme kasserolle! Og det vet jeg at mange av dere gjør også!

Det er jo veldig deilig med middager som gir lite oppvask. Så slipper du å stå i skrubben lenge etter at de andre har gått fra bordet.

Det viktigste er allikevel at middagen smaker godt! Hvis råvarene i tillegg er med på å gi et godt tilsig av de gode næringsstoffene vi gjerne skal ha i oss i løpet av én dag, ja, da er jeg skikkelig fornøyd. Perfekt hverdagsmiddag med andre ord!

Det geniale med denne type one pot-middager er at du har alt, eller nesten alt, i kasserollen med én gang, koker opp, legger på et lokk og så lar middagen lage seg ferdig selv. Nesten iallfall 🙂 Det kan være lurt å røre i bunnen av kjelen en gang eller to mens kokingen holder på.

LES MER! Sånn lager du ONE POT PASTAMIDDAG MED KJØTTDEIG

Ingredienser

400 g kjøttpølse
1 løk
2 fedd hvitløk
100 g cherrytomater
400 g spagetti
8 dl moste, hermetiske tomater
4 dl kyllingbuljong
1 ts oregano
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
100 g ost
1.5 dl creme fraiche

Slik gjør du

Fjern skinnet av pølsene før du skjærer dem i ca. 1/2 cm tykke skiver. Hakk opp løken og hvitløkfeddene og del del cherrytomatene i to. Brekk spagettien i to.

Så har du alt dette i en stor kjele sammen med de moste tomatene, vannet/buljongen, den tørkede oreganoen, saltet og pepperen. Rør det sammen etter beste evne. Det er ikke like enkelt når spagettien er så hard. Kok opp og legg over et lokk. La den småkoke i ca. 15 minutter, til spagettien er ferdig. Det tar litt lengre tid å koke spagettien sånn enn når du koker den alene i vann. Rør rundt noen ganger slik at det ikke setter seg fast i bunnen og tilsett litt mer vann dersom det er nødvendig. Min erfaring er at hvor mye væske du må tilsette avhenger både litt av gryte du lager i og hvilke tomater du bruker – altså hvor mye eller få klumper det er i de hermetiske tomatene.

Riv osten og rør inn både den og creme fraichen. Kok opp igjen. Så er det klart for servering! Her har jeg drysset over noen timianblader.

LES MER! Sånn lager du ONE POT MED MAKARONI OG SPINAT

polse-og-pastagryte-one-pot-3

one-pot-med-spagetti-tomatsaus-og-polser

one-pot-med-spagetti-tomatsaus-og-polser-3

polse-og-pastagryte-one-pot-2

God middag!

40 kommentarer til “Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!”

 1. Må bare si at nå har vi nettopp spist denne og det var så utrolig godt! Og lettvint. Veldig bra oppskrift, som det også er enkelt å variere. Tusen takk for et skikkelig godt middagstips!

 2. Ser ei skriver at den var verre en spagetti ala Capri. siden jeg elsker spagetti ala Capri i campingvogna må jeg absolutt prøve denne. 🙂 Er jerngryte en fordel for å holde på veska? Har kjøpt ny……..

 3. Som andre har sagt er det for liten veske i denne. Jeg syns oppskriftet bør rettes opp til ihverfall 3dl vann. Dette er nok grunnen til at flere over ikke klarer å lage den, å koke spagetti uten nok veske funker ikke.

  • Hei Håkon! Bruk gjerne 3 dl. Jeg kan godt endre til 2-3 dl vann. Det kommer nok også en del an på hvilke tomater man bruker. Jeg bruker helt moste tomater uten klumper i, som jo gir mer væske i kjelen. Er enig i at det er vanskelig å koke spagetti uten væske 🙂

 4. Fantastisk enkel og god gryte. Slo an hjemme i vår familie! 🙂
  Dette er en enkel gryte som krever veldig lite innsats, noe som er viktig i hektiske hverdager.

 5. Prøvde denne nettopp, og den var kjempe god! Som flere andre skriver, måtte det mer veske til.
  Kommer til å lage denne ofte!

 6. Jeg liker å bruke stekeovnen til altiengryte-middag.. . Men er avhengig av oppskrift som angir grader og steketid.. Hva med denne ? Har du forslag ? 🧐🧐 Tusen takk for oppskriftene vi får her…Kan ikke lage alt,men alt jeg lager blir godt.🌹🌺🌹

 7. Beklager, men folkehelseperspektivet ditt mangler helt. Pølser er ultraprosessert mat, og ikke noe å by hverken barnefamilier eller voksne. Prøv å velge ut andre proteinkilder. Her har du en lang vei å gå.

  • Hei Karin. Hvis du bare har negative ting å si om bloggen min, kan du jo se om du finner en matblogg som lager den maten som du liker istedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon