Du bruker ikke å finne oppskrifter med kunstig sukker i her på bloggen, for jeg bruker vanligvis naturlige søtningsmidler når jeg lager mat. Men, etter at ei vi er mye sammen med, fikk diabetes 1, har jeg prøvd meg litt frem med søtstoffer som hun også kan spise. Jeg synes fremdeles det er litt vanskelig å få frem de gode smakene i denne maten, men det begynner å hjelpe.

Denne frokostblandingen ble jeg riktig så fornøyd med! Den smaker rett og slett skikkelig godt!

Jeg bruker Canderel som søtning i denne granolaen. Canderel gir null økning i blodsukkeret. Den smaker minst dobbelt så søtt som vanlig sukker, så det er ikke mye som trengs i denne granolaen. Jeg bruker også elpejuice i blandingen for å få frem en god søtsmak. For å gi en lav blodsukkerøkning, er det lite karbohydrater i blandingen.

Du kan gjerne lage dobbel porsjon og fordele utover to fat når du steker. Oppbevar den ferdige granolaen i en luftett boks.

frokostblanding-med-canderel

Oppskrift på sukkerfri granola
ca. 1 liter ferdig granola

50 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g valnøtter
250 g store havregryn
50 g chiafrø – fås kjøpt i vanlige dagligvarebutikker, men kan kuttes
50 g sesamfrø
25 g linfrø
25 g kokosmasse
25 g Canderel
½ ts flaksalt
1 dl eplejuice

Sett stekeovnen på 140 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Grovhakk mandlene, hasselnøttene og valnøttene og ha dem i en stor bolle sammen med alle de andre tørre ingrediensene. Bland det sammen.

Hell over eplejuicen og rør det sammen. Hell det over på stekebrettet og fordel det jevnt utover.

Stek granolaen i ca. 45 minutter, til den har blitt gyllenbrun. Rør i den av og til.

La den avkjøles før du har den over i en lufttett boks. Der holder den seg godt i minst 1 måned.

granola-uten-sukker

 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Den skal jeg også prøve. Har et par veninner som har diabetes,og jeg synes også det er veldog greit og bruke annet søtning. Har du prøvd Blomstersukker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *