Hånda i været alle som elsker nystekt gjærbakst! Sitter du med begge hendene høyt der oppe nå? Jeg hadde gjort om det ikke var for at jeg brukte dem nede på tastaturet for å skrive ned oppskriften på disse gode hveteringene. De kan også kalles simit eller semit og er brødringer som stammer fra Midt-Østen. Veldig gode!

Du kan gjerne dele dem i to og fylle dem med pålegg – nærmest som om du spiser bagels – eller du kan spise dem akkurat som dem er. De også kjempefine å servere som kuvertbrød til annen mat.

brodringer-med-sesamfro

Oppskrift på tyrkiske brødringer
20 ringer

825 g hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
1 pk gjær, tørr eller fersk
5 dl vann, ca. 25 grader
½ dl olivenolje
1 ss tahini (kan utelates)
ca. 1 dl sesamfrø

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den bare rett oppi deigen. Ha i vann, olivenolje og eventuelt tahini. Elt deigen på lav hastighet i 10-12 minutter, til den blir blank og smidig.

Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Hvelv deigen over på et lett melet bakebord og kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store deler.

Rull hver del ut til en lang pølse på ca. 60 cm. Det er enklest å rulle ut når det er lite eller ikke noe mel på benken. Brett pølsen i to og rull den noen ganger før du lager en sirkel og klemmer endene fast i hverandre.

Fyll en skål med vann og en med sesamfrø. Dypp dem først ned i vannet, så i sesamfrøene. Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett. Dekk med plastfolie og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader. Stekes i ca. 15 minutter.

La dem avkjøles på en bakerist.

brodringer

God bakst!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei Marit! Ser herlig ut – jeg brukte å kjøpe slike på Sultan da jeg bodde på Løkka i mine yngre dager, slukte dem med bare deilig, salt smør på… mmmm.

    Ha en fin dag 🙂

    Maria

    • Ja, det går fint, Sidsel 🙂 La de tine nesten helt på kjøkkenbenken før du varmer dem litt i stekeovnen. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *