Denne oppskriften er til alle dere som elsker en god start på hverdagen sin! Jeg garanterer deg herved at det får du hvis du bruker 1 minutt og 20 sekunder på å røre sammen ingrediensene til denne kalde havregrynsgrøten, eller kjøleskapsgrøten, på kvelden! Så er det bare å ta den ut, røre rundt en gang og drysse over den toppingen du ønsker, mens du gnir søvnen ut av øynene!

Vil du heller ha havregrynsgrøten din varm? Da finner du oppskrift på det her!

Oppleves grøten litt for tykk på morgenen, tilsetter du en liten dæsj med melk som du rører inn.

havregrynsgrot-uten-koking

Oppskrift på kjøleskapsgrøt
nok til 2 porsjoner

100 g (2 ½ dl) lettkokt havregryn
1 ¼ dl melk
1 dl vann
4-5 flak med flaksalt (veldig lite, med andre ord)

Topping
½ banan, noen hasselnøtter, bittelitt brunt sukker, litt kanel, eller….
litt syltetøy (gjerne med mye bær og lite sukker) og noen friske bær

Rør sammen ingrediensene til grøten i en bolle. Legg over plastfolie eller et lokk og sett bollen i kjøleskapet til neste dag. Du kan bytte ut vannet med eplejuice, hvis du ønsker litt mer smak av grøten.

Ta ut bollen og rør rundt en gang eller to. Jeg er ikke like nøye med oppmålingen bestandig, så noen ganger trenger grøten en liten dæsj med melk for å få den riktige konsistensen på morgenen.

Ha over ønsket topping. God frokost!

kjoleskapsgrotkjoleskapsgrot-3havregrot-uten-koking-2havregrynsgrot-uten-koking-2havregrynsgrot-uten-koking

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *