Ukemeny for uke 5

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 5

Hei godtfolk! Jeg håper du har hatt en god uke og er klar for én ny! Jeg er superklar for en ny, og forhåpentligvis strålende uke! Med mye god mat! Det må vi jo ha 😉 Her kommer derfor mitt forslag til ukemeny for den kommende uken.

Jeg feirer det faktum at det vi går inn i februar denne uken! Januar er jo den lengste og mørkeste måneden i året, så det er på en måte befriende å legge den bak seg. Og, det er dessuten viktig å feire det som feires kan! Det synes nå iallfall jeg.

Det blir litt av hvert å finne i ukens middagstips. Fisk, kjøtt, grønnsaker, kake og bakst. Forhåpentligvis noe for enhver smak! Jeg ønsker deg en riktig så god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian 🙂

 

Mandag 30. januar – Spagetti med squash og fetaost

Det er heldigvis ikke så mye som skal til for å lage en skikkelig god middag. Noen få utvalgte råvarer og du er virkelig et godt stykke på vei. Her er det spagetti, squash og fetaost som får lov til å stå i sentrum for denne superenkle og gode hverdagsmiddagen!

fru-timians-spagetti-med-squash-og-feta

 

Tirsdag 31. januar – Tomat- og mozzarellasalat med pesto

Herlige farger, herlige smaker og lettvint å lage! Jeg blir skikkelig glad når jeg ser disse bildene! Vil du ha middagen litt mer mettende, kan du servere disse lettvinte rundstykkene med yoghurt til.

tomatsalat-med-mozzarella

 

 

Onsdag 1. februar – Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Dette er rett og slett veldig, veldig godt!

stekt-torsk-med-guacamole-11

 

Torsdag 2. februar – Kikertsuppe med chorizo og linser

Dette er skikkelig snaddermiddag!

kikertsuppe med chorizopølse

 

Fredag 3. februar – Baconsurret kylling med pestopoteter

Jeg kommer aldri til å bli lei av en god pesto! Pesto var veldig moderne for en del år siden og så ble det plutselig veldig lite hippt å lage og servere pesto. Det bryr ikke jeg meg særlig mye med. Er det godt, så er det godt.  De har jo ikke plutselig sluttet å lage og spise sin pesto Genovese i Italia heller.

kyllingfilet-surret-i-bacon-med-poteter-og-pesto

 

Lørdag 4. februar – Lekker laks med aprikos- og tomatsaus

Det er virkelig ikke hver dag jeg serverer pent danderte middager på tallerken her i huset, til det er min forkjærlighet til store rause fat for stor. Men, da jeg lagde denne retten første gang var jeg i et småjålete humør og kjente trangen etter å plassere alle elementene helt riktig på en à la carte-tallerken komme over meg. Og perfekt som det ble, det drister jeg meg til å si, har den blitt servert slik etterpå også. Når det er sagt, er det fullt mulig å servere denne fantastiske laksen på serveringsfat slik at hver enkelt kan forsyne seg også.

laks-med-sot-tomatsaus-2

 

Søndag 5. februar – Coq au vin

I disse tider hvor det er stort fokus på å bruke hønsekjøttet til mat istedenfor asfalt, passer det bra å ha med denne oppskriften i ukemenyen!

coq-au-vin-32

 

Ukens kake – Sjokoladekake med smørkremglasur

Dette er en saftig sjokoladekake med rikelige mengder smørkremglasur. Helt etter min smak!

sjokoladekake-med-smorkrem-2

 

Ukens gjærbakst – Focaccia med tørket frukt

Om du ikke har prøvd å bake denne søte focacciaen før, kommer det herved en oppfordring fra meg. Det er knallgodt å spise akkurat som det er, og det perfekte følge til god ost!

focaccia-med-torket-frukt-4

 

En riktig så fin uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon