Guacamole og tomatsalsa med litt ekstra fres!
Vi liker litt fres, ikke sant? Det gjør iallfall jeg! Og det er akkurat det både den hjemmelagde guacamolen og tomatsalasaen får når jeg bruker noen dråper med tabasco i dem.
Med Norge i verdenstoppen når det kommer til avokadospising, kan man jo tenke seg til at det spises ganske så mye guacamole spesielt på fredagskveldene når det er tacofredag!
Her får du en superkjapp oppskrift på hjemmelaget tacokrydder!
Både guacamole og salsa er befriende kjapt og enkelt å lage, og høyner tacomiddagen mange ganger. Hvis du kan finne tomater i flere forskjellige farger i butikken – eller kanskje i eget drivhus når det er sesong for det – så bruk gjerne det. Da ser og smaker salsaen ekstra godt!
Tabasco startet sin produksjon i 1868 på Avery Island i Louisiana i USA. Og det er fremdeles her all produksjonen er, og det er de samme tre ingrediensene i sausen nå som da – rød chili, eddik og salt. Kult!
Hvor mye Tabasco du bruker må i grunn være opp til deg, men det er godt med noen dråper. Her bruker jeg den originale røde Tabascoen. Vil du ha et litt mildere alternativ, kan du bruke den grønne varianten.
Sjekk ut denne morsomme lille filmsnutten!
Oppskrift på guacamole og tomatsalasa med Tabasco
til 4 personer
Guacamole
2 medium store avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
5-10 dråper Tabasco
1 ts Ybarra olivenolje
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper
Tomatsalsa
4-5 tomater – gjerne i forskjellig former og farger
1 fedd hvitløk
1 liten rødløk
1 liten bunt koriander
10 dråper Tabasco
1-2 ss Ybarra olivenolje
2 ss eplecidereddik
saft av ¼ lime
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper
Del avokadoene i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.
Del tomatene til salsaen i små terninger og finhakk hvitløkfeddet og rødløken. Grovhakk korianderen før du blander sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.
Mmm..dette var godt! Tar med meg dine tips og råd til mellomamerika når jeg flytter med hele familien dit snart. Takk for god kilde til inspirasjon!
Så bra, Selg alt og lev! Og god tur 🙂
Hei 😊
Jeg har laget guacamole og tomatsalsa til taco med fajtas kyllingfileter og biff strimler i kveld. Det er noe av det beste jeg har laget, og smakt på. Mann og gutta var enig 👍 Tusen takk for oppskriften 😊 Jeg har laget min versjon av guacamole og tomatsalsa, og på andre oppskrifter, men de på din oppskrift er best 👍
Å så hyggelig å høre, Jeanette! Dette er skikkelig snaddermat!