Ukemeny for uke 7
Straks klart for en ny uke, folkens! Og denne uka har jeg bursdag! Hipp hurra! Men, det er mange middager som skal spises før den tid, så her kommer mitt forslag til ukemeny for det som forhåpentligvis blir en strålende fin februaruke!
Som en liten fun fact, må jeg komme med at dagene her på Østlandet nå er 3 timer lenger enn ved vintersolverv! Jeg er så opptatt av dette lyset at jeg har en app på telefonen som forteller meg når solen går opp og ned, og hvor mange timer vi har med sollys hver dag – og altså hvor mange flere minutter solen er oppe enn ved vintersolverv.
Jeg ønsker deg en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 13. februar – Pasta med ratatouille
Ratatouille er franske grønnsaker i en tomatisert saus. Det er knallgodt og passer veldig godt å servere til mye forskjellig mat. Her får den følge med brede pastabånd. Kos deg!
Tirsdag 14. februar – Stekt svinetfilet med sursøt saus
Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks.
Onsdag 15. februar – Gratinert torsk og fennikel
Dette er smaken av luksus på en helt vanlig onsdag! En veldig god kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.
Torsdag 16. februar – Kyllingsalat med chorizo og byggris
Det er skikkelig herlige smaker samlet på ett og samme fat her, altså! Flotte farger også!
Fredag 17. februar – Kjøttboller i spicy tomatsaus
Kjøttboller er faktisk mye kjappere å lage enn hva veldig mange tror. Det er ikke mange minuttene du trenger på å rulle ut disse.
Lørdag 18. februar – Gresk småmat, meze (sponset link)
Jeg har bursdag på lørdag og da ønsker jeg meg dette til middag! Vi spiste tilsvarende for noen lørdager siden også, og jeg bare ELSKER denne maten!
Søndag 19. februar – Fersk skrei med rødvinssaus
Nå er den norske skreien i sesong, så da er det bare om å gjøre å spise så mye som overhode mulig! Her får torskeskivene følge av en mørk rødvinssaus og gode grønnsaker.
Er det bursdagsuke, så er det bursdagsuke, sier nå jeg! Jeg elsker sitronterte og kjøper det ofte hvis jeg er på et fint konditori. Det tar litt tid å lage sin egen terte, men det er vel verdt hvert eneste sekund!
Her har jeg laget små porsjonsterter. Vil du heller lage én stor kake, finner du oppskrift på det her!
Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker
Det blir bestandig litt ekstra stas når helgen startes med gode rundstykker til frokost! Her har du oppskriften på et skikkelig godt alternativ.
Riktig god uke til deg!
hei! tror du disse blir gode som burgerbrød?
Hei Anna! Tenker du på disse rundstykkene? Ja, det vil sikkert bli godt. De smaker jo ikke som burgerbrød, men som rundstykker. 🙂