Fastelavnsboller!
Finn frem bakebollen, folkens, for nå er det tid for fastelavnsboller! Jippi! Herlige, luftige og smakfulle hveteboller fulle av krem og syltetøy. Det er skikkelig godt det!
LES MER! Slik baker du TRØNDERSKE LAUP
Jeg bruker den superpopulære bolleoppskriften min til fastelavnsbollene også. Og så finner jeg jeg fram herlig rørt syltetøy fra fryseren. Har du ikke godt syltetøy liggende på lur, sier du? Da kan du kjøpe frosne bær i butikken og røre eller koke det sammen på noen få strakser (4 deler bær, 1 del sukker) eller du kan kjøpe godt syltetøy i butikken.
LES MER! Sånn lager du BRINGEBÆRSYLTETØY (kan også lages av fryste bær)
Teksten fortsetter under annonsen
Ingredienser
750 g hvetemel
100 g sukker
0.5 ts salt
1 pk gjær
4.75 dl melk
100 g kaldt smør
1 egg, til pensling
Fyllet - til 8 boller
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 dl syltetøy
1 ss melis
Slik baker du fastelavnsboller!
Lag deigen
Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.
Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt.
Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.
Dryss et helt tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Elt den sammen en gang før du deler den i 20 like store deler. Rull dem ut til boller og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg bruker å fordele bollene på to brett.
Dekk stekebrettet med et kjøkkenhåndkle og la bollene etterheve i 20-25 minutter. Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader. Bruker du to brett, er det lurt å bruke varmluft slik at du kan steke begge brettene samtidig.
Pisk sammen egget og pensle bollene før du setter brettene inn i stekeovnen. Stek bollene i ca. 12 minutter. Følg med.
Ha bollene over på en bakerist og la de avkjøles.
Fra hveteboller til fastelavnsboller
Pisk en luftig krem av fløten og sukkeret. Del opp bollene og legg på godt med syltetøy og krem. Legg over lokket og dryss over melis.
LES MER! Sånn lager du JORDBÆRSYLTETØY (kan også lages av frosne bær)
Kos deg!
Hei. 50 g ferskgjær, eller holder det med 25g? Jeg har doblet deigen.
Med dobbel deig og halv mengde gjær, kreves det ekstra lang hevetid. Det går, men du må bare beregne mer tid i begge heveprosessene 🙂
225 også hvis varmluft??
Ja, det går fint, Inge!
Hei 🙂 Kan man bruke Melange istendenfor Meierismør?
Ja, det går bra.