Kanelsnurrer med sviskefyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kanelsnurrer med sviskefyll

Det blir et utrolig saftig og godt fyll når du bruker svisker på samme måte som jeg gjør her. Først hakker jeg dem i småbiter, før jeg koker dem sammen med appelsinskall og –juice i noen minutter, til saften er helt innkokt. Når jeg så blander det inn i en my smørkrem tilsatt kanel, blir resultatet et veldig godt fyll.

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Sunsweet svisker. Sunsweet svisker er den sviskesorten det selges mest av i hele verden. Alle plommene som brukes, dyrkes i solfylte California.

Sunsweet svisker har en unik steinfjerningsmåte som forsegler svisken slik at den holder seg saftig. Sjansen for å finne stein er nesten lik 0 i motsetning til svisker som er gjenstand for masseproduksjon.

Svisker er fettfrie, fulle av viktige vitaminer og mineraler og har mange bruksområder. Du kan lese mer om Sunsweet svisker, og om hvorfor det er lurt å spise dem, her!

Kanelsnurrer med sviskefyll
14 boller 

Deig
550 g hvetemel
50 g brunt sukker
¼ ts salt
½ pk gjær
2 ¾ dl melk, ca. 25 grader
1 egg
50 g smør

Fyll
200 g Sunsweet svisker
1 appelsin
150 g mykt smør
150 g brunt sukker
2 ts kanel

Pensling
1 egg
perlesukker

Ha hvetemel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og egget og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. I mellomtiden tar du smøret ut av kjøleskapet og deler det opp i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta omlag 1 time.

Mens deigen hever, lager du fyllet. Skjær sviskene i småbiter og ha dem i en kasserolle. Riv det gule av skallet av appelsinen på den fine siden av rivjernet og ha både skall og saft i kasserollen sammen med sviskene. Kok opp og la det småkoke i noen minutter, til væsken har kokt bort. La det avkjøles.

Pisk smør, sukker og kanel luftig. Rør inn de avkjølte sviskene.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 55 x 35 cm. Løft opp litt på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.

Smør utover sviskeblandingen. Nå kan du enten rulle dette sammen til en pølse eller gjøre som jeg har gort her. Først bretter jeg deigen i 3, kjevler den ut litt slik at den blir litt bredere igjen og så ruller det sammen til en pølse. Skjær pølsen i 12 like tykke skiver.

Fordel snurrene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk dem med plastfolie og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk lett sammen egget og pensle over snurrene før du drysser på perlesukker og steker snurrene i 13–15 minutter.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Sunsweet svisker

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon