Ukemeny for uke 11

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 11

Hei! Da er vi straks klare for en ny uke igjen, folkens! Jeg skjønner ikke helt hvor disse ukene forsvinner, men nyter det faktum at dagene blir lengre og at de første blomstene har tittet opp ute i hagen! Herlig!

Vi får satse på at det blir litt herlig mat i løpet av uken som kommer også! Ikke sant? Og herlig mat, trenger heldigvis ikke å bety mat som du må bruke mange timer på å lage. Det kan like gjerne være det enkleste av det enkle. Vi kommer langt med gode råvarer pluss litt kjærlighet og omtanke.

Jeg håper du blir inspirert av forslaget mitt til ukemeny sånn at du får lyst til å prøve noen av oppskriftene. Ønsker deg en strålende fin uke, og husk! Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 13. mars – Laksemiddagen som hele familien elsker

Dette er familiemiddagen som både små og store elsker!

Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen! Gjør ikke du også? Denne laksemiddagen tilhører den kategorien.

 

Tirsdag 14. mars – Kyllinggryte med potet og bacon

Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet.

 

Onsdag 15. mars – Pastasalat med god spekeskinke

Det er helt umulig å ha oversikt over hvor mange ganger pastaen har velsignet familien med sitt nærvær og gitt oss herskapelig middag på noen få minutter.

 

Torsdag 16. mars – Fiskekaker med revet gulrot og kjapp remulade

Gode fiskekaker går virkelig aldri av moten! Så enkelt er det. Heldigvis finnes det etterhvert ganske mange gode fiskekaker å få kjøpt i butikken også, så du kan selvfølgelig bruke det til denne middagen. Har du lyst til å prøve deg på dine egne, kan jeg slå fast at det er like lett å lage fiskekaker som kjøttboller.

Du kan se meg lage disse fiskekakene her!

 

Fredag 17. mars – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til

Dette er mat som jeg bare elsker! Om du ikke har de samme grønnsakene som jeg bruker i gratengen, så la det ikke forhindre deg i å lage en supergod grateng. Bruk denne oppskriften som en veileder – ikke fasit!

 

Lørdag 18. mars – Knallgode falafler som garantert ikke smuler

Jeg må takke min «matkollega» Bjørn Olav Nordahl for oppskriften på disse supergode falaflene! Det er en svær oppskrift, men de er supre å fryse, så det er bare å lage seg et lite forråd når du er i gang.

Husk at du må legge de tørkede kikertene i bløt dagen før du skal lage falaflene!

 

Søndag 19. mars – Gryte med bacon, grytekjøtt og gode pølser

Dette er en kjempegod gryte som gjerne kan stå å putre på stekeplaten i mange timer – eller inne i stekeovnen. Da er du garantert fantastisk lukt i hele huset – og veldig gode smaker når kjelen settes frem på bordet.

 

Ukens dessert – bakte epler med pekannøtter og karamellsaus

Dette er altså så utrolig godt! Lekende lett å lage er det også.

Jeg bruker en gammel jernstekepanne som jeg steker i – den tåler nemlig fint å bli satt inn i stekeovnen. Det går like bra å bruke en vanlig ildfast form.

 

Ukens gjærbakst – Kardemommeknuter

Det er nesten helt umulig å bare spise én kardemommeknute og gangen! Bare prøv selv 😉

 

Ha en god uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon