Vegetarkaker med squash og ost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Vegetarkaker med squash og ost

Hvis du har lyst på skikkelig saftige og gode vegetarkaker, da skal du lage vegetarkaker med squash og ost! Disse er kjempegode! De holder seg dessuten fint sammen når du steker dem – noe som ikke er en selvfølge med vegetarkaker – og de er supre å fryse ned. Mye positivt på én gang her, med andre ord.

Hvis du liker litt punch i smaken, kan du godt tilsette litt mer chiliflakes eller fersk chili som du tar med i røren.

Jeg lager som regel dobbel porsjon av disse og fryser ned restene enkeltvis. Da er de superlettvinte å tine opp i stekeovnen til en lettvint middag.

LES MER! Server disse RÅSTEKTE POTETENE til veggiskakene!

Ingredienser

Vegetarkakene
650 g squash 2 medium store squash
1 ts salt
100 g ost gjerne en med litt smak
0.5 rød chili
1 fedd hvitløk
0.5 potte dill
75 g havregryn
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts paprikapulver
0.25 ts chiliflakes
0.25 ts nykvernet pepper
2 egg
2 ss olivenolje til steking

Dressingen
0.25 potte dill
5 greiner persille
5 greiner timian
1 fedd hvitløk
3 ss yoghurt naturell
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis sitronsaft

Til servering
4 reddik(er)
50 g ruccola

Slik lager du vegetarkaker med squash og ost

Vegetarkakene

Riv squashen på den grove siden av rivjernet. Ha den over i et dørslag og dryss over saltet. Bland det sammen en gang og la det ligge sånn i 10-15 minutter, slik at en del av væsken i squashen blir trekt ut.

I mellomtiden kan du gjøre klart resten. Riv osten på den grove siden av rivjernet. Finhakk chilien – med eller uten frø – hvitløkfeddet og dillen. Ta gjerne med stilkene på dillen også. De er med på å gi god smak. Ha det i en bolle sammen med resten av de tørre ingrediensene til kakene.

Klem ut væsken fra squashen og ha den revne squashen i bollen. Knekk i eggene og bland det sammen.

Varm oljen i en stekepanne. Væt håndflatene i vann og form deigen til 8 like kaker. Stek kakene på litt over medium varme i ca. 4 minutter på hver side. Da skal de være gyllenbrune og ha en sprø skorpe.

Dressingen

Dressingen lager du på to strakser mens kakene stekes. Ha urtene og hvitløkfeddet i en liten matprosessor og kjør knivene til det er helt opphakket. Bland inn yoghurten og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

God middag!

12 kommentarer til “Vegetarkaker med squash og ost”

    • Hei Margrethe!
      Ja, du kan bruke maizenna eller potetmel istedenfor. Hvetemelet er med som bindemiddel og for å trekke til seg litt fuktighet 🙂 Lykke til!

  1. Disse så veldig gode ut. Jeg er ikke glad i dill, men regner med det går greit å bytte ut dillen med andre urter.
    Hva slags ost anbefaler du?

    • Ja, her kan du bruke akkurat de urtene som du vil, Irene! Velg ost ut fra hvor sterk ostesmak du ønsker. Her er det i grunn helt opp til deg 🙂 Jeg er glad i å bruke Jarlsberg.

  2. Elsker disse, -både mannen og jeg ! Vi er ikke vegetarianere, men dyrker squash i hagen, og prøver å ha en kjøttfri middag en gang i uka! Har hatt ferdigstekte i fryser gjennom vinteren, men det ble tomt! I dag fant jeg 1,3 kg squash i fryseren, kuttet i terninger. Det står nå ferdigrevet, saltet og renner av seg! Spennende å se hvordan de blir av squash som har vært fryst- gleder meg til middag i dag!🤗😋
    Tusen takk for super oppskrift på en favoritt!
    Hilsen Sylvi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon