Fiskeform med laks og torsk
Lettvinte og gode fiskemiddager vet jeg er skikkelig populært her på bloggen! Og denne fiskeformen passer veldig godt inn i den kategorien. Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen som jeg serverer til.
For en stund siden hadde jeg besøk av Norges kjappeste 800 meter-løper, Ingvill Måkestad Bovim, her på kjøkkenet mitt, hvor vi kokkelerte og skravlet oss gjennom en dag. Dette var én av middagene vi lagde.
Klikk deg inn her for å besøke bloggen til Ingvill! Her skriver hun skriver om mat og trening.
Oppskrift på fiskeform med torsk og laks
til 4 personer
Fiskeformen
2 sjalottløk
½ squash
1 rød paprika
3 vårløk
300 g laksefilet
300 g torskefilet
¼ ts chiliflakes
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl fløte
150 g ost
Potetstappen
800 g kokefast potet
25 g smør
ca. 1 ½ dl melk
litt salt
nykvernet pepper
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp usaltet vann i en kasserolle til potetstappen. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet. Kok dem møre. Litt avhengig av potettype og størrelse på bitene, tar det omlag 15 minutter.
Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. Ha smøret i kasserollen og knus potetene med en stapper. Spe med melken og rør ganske så kraftig i mosen. Smak til med salt og pepper.
Finhakk sjalottløken og ha i en ildfast form. Skjær squashen i skiver, paprikaen i mindre biter og vårløken i ringer. Ha det også i formen.
Er det skinn og bein på fiskefiletene, fjerner du det før du deler dem i terninger på ca. 4 x 4 cm og har i. Dryss over salt og pepper. Rør sammen creme fraichen og fløten før du heller det i formen. Riv osten og dryss over.
Stek fiskeformen i ca. 15 minutter. Skru gjerne på grillelementet i ovnen de siste 2 minuttene slik at osten blir gyllenbrun.
God middag!
Du kan også ta potetmosen oppå fisken og ost på toppen. Populært hos oss med barnebarna, fordi fisken da er mer “skjult ” vil jeg tro. Alt kan da lages på forhånd og settes i stekovnen rett før gjestene kommer.
Godt tips, Mona 🙂
Hei Marit .
Hvor har du kjøpt de fine grateng formene? Har du tips om nettbutikk evt? Takk for svar 😊
Denne ser helt nydelig ut, og kommer på bordet til morgendagens familiemiddag hos oss. Gleder meg! Takk for at du deler! <3
Takk for det, Elisabeth!
Vi fikk servert denne retten på en vennemiddag nylig. Deilig, smakfull mat. Tenker å teste ut denne retten selv i helga!
Så hyggelig å høre, Ingolf!
Dette var veldig godt, som mange av dine retter er 🙂 Elsker at du har ingredienser som er naturlig innhold i mitt kjøleskap 🙂 favoritt
Så hyggelig å høre, Åse!
Gleder meg til å prøve denbe i morgen.Takk for inspirasjon og gode oppskrifter
Håper den faller i smak!