Ukemeny for uke 18

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 18

Endelig ser det ut som om våren skal komme skikkelig! Herlighet som jeg gleder meg til å ta av vinterjakken og til å kjenne at solen varmer bittelitt! Sol eller regn, vi må ha mat denne uken også, så her kommer mine forslag til hva godt du kan lage til deg selv og de du har rundt deg.

Jeg håper du finner mye i ukemenyen som du har lyst til å lage! Ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Følg meg gjerne i andre sosiale medier også! Jeg heter frutimian på Snapchat (der får du se masse behind the scenes) og Fru Timian på Instagram og Instagram Stories. Og så er jeg jo selvølgelig også på Facebook, og der finner du meg som Fru Timian! Håper vi sees både her og der 😉

 

Mandag 1. mai – Yoghurtmarinerte kyllingspyd

Jeg går for en offisiell åpning av grillsesongen på 1. mai! Ja, jeg vet at været ikke frister mest til å finne frem grillen alle steder, men er været for ille, bruker trøndermetoden å fungere bra! Den går rett og slett ut på at man griller inne i garasjen og så spiser inne 😉

 

Tirsdag 2. mai – Gulrotsuppe med fennikel, koriander og kokosmelk

Jeg er en stor suppeelsker! Det er både skikkelig godt å spise og enkelt å lage, og man kan lett bruke opp grønnsaker og andre rester som ligger i kjøleskapet eller fryseren, i den. Og det er lett å lage skikkelig sunne hverdagssupper. Denne er intet unntak.

 

Onsdag 3. mai – Fiskeposer med laks og torsk

Skulle det slumpe til å være godt og varm i været når du kommer hjem fra jobben, er disse fiskeposene eminente å legge på grillen. Heldigvis passer det like bra å bruke stekeovnen til jobben.

 

Torsdag 4. mai – Pastasalat med pesto og to sorter pølse

Dette er familiemiddag helt etter mitt hjerte! Enkelt å lage og forrykende godt å spise. Er så gode smaker sammen!

 

Fredag 5. mai – Kjøttboller og tomatsaus i langpanne

Gode kjøttboller er bestandig en slager på middagsbordet!

 

Lørdag 6. mai – Fylt kalkunbryst i langpanne med massevis at grønnsaker

Det er en egen høytid over kjøtt som er fylt med en eller annen form for stuffing. Det gir et ekstra løft til kjøttet. Dessuten ser det innmari lekkert ut når du skjærer det opp. Og mat handler jo mye om estetikk – vi spiser med både øyne og munn.

 

Søndag 7. mai – Pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon

Herlighet, dette er knallgod mat, folkens! Den ser så utrolig lekker ut også, og det kan vi jo like! Pass på at du ikke steker fisken for lenge. Den er ferdig så snart den begynner å flake seg.

 

 

Ukens kake – Myk brownies med is og varm sjokoladesaus

Dette er en av de beste browniesoppskriftene jeg vet om! Enkelt og greit!

 

Ukens gjærbakst – Horn med eple- og mandelfyll

Disse hornene er rett og slett supergode! Jeg bruker bolleoppskriften min – som bestandig gir perfekt resultat – og fyller dem med malte mandler, smør og epler! De må jo bare bli stor suksess 🙂

 

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon