Vårruller med kjøttdeig og grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vårruller med kjøttdeig og grønnsaker

Vårruller er noe av det mest populære jeg kan servere hjemme hos oss! Hvis jeg sender en melding til ungene om at det i dag serveres vårruller, får jeg bestandig hjerter, tommel opp og store smilefjes tilbake! Og jeg må jo ærlig innrømme, at ingenting gleder en matlager mer enn når dette er tilbakemeldingen på maten!

Det er allerede flere oppskrifter på vårruller her på bloggen, både disse sprø vårrullene med kyllingkjøttdeig, som jeg steker i ovnen, disse veggis-vårrullene som jeg friterer og denne varianten av sprø vårruller med kylling og grønnsaker i.

Har du prøvd deg på ferske vårruller noen gang? Du finner oppskriften på det her!

I denne varianten bruker jeg vanlig kjøttdeig sammen med gode grønnsaker, og så serverer jeg dem med kokt ris og søt chilisaus!

Så håper jeg bestandig på at det blir noen rester sånn at det går an å snavle litt i etterkant!

Oppskrift på vårruller med kjøttdeig og grønnsaker
20 vårruller, nok til 4 personer

125 g risnudler eller glassnudler
400 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1-2 cm ingefær
1-2 chili
1 litt stor gulrot
1/2 hodekål, ca. 250 g
75 g grønnkål
3 vårløk
3 ss hoisinsaus
2 ss fiskesaus
20 vårrullark, 21 x 21 cm
2 ss hvetemel rørt ut i vann til en tykk grøt
1-2 l solsikkeolje eller annen nøytral olje til fritering

kokt ris og søt chilisaus til servering

Kok opp vann i en kjele og ha i risnudlene. La de være på kokepunktet i 4 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over kaldt vann.

Ha kjøttdeigen i en stekepanne sammen med oljen. Bruk gjerne en panne med høye kanter. Brun kjøttdeigen på høy varme. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Du må skjære vekk skallet på ingefæren før du finhakker den. Ha det i stekepannen. Skru samtidig ned varmen i pannen.

Finhakk chilien, med eller uten frø. Mye av styrken fra chilien vil forsvinne når dette skal pakkes inn i vårrullark og friteres etterpå, så du kan med fordel ha i litt mer chili enn du egentlig har tenkt.

Riv gulroten på den grove siden av rivjernet og finsnitt hodekålen og grønnkålen.Vårløken skjærer du i tynne ringer. Ha alt dette i stekepannen og rør det sammen. Stek til grønnsakene er nesten myke. Ha i hoisinsaus og fiskesaus. Smak til og kjenn om du eventuelt må tilsette litt salt.

Om du ikke får tak i fiskesaus, kan du bruke soyasaus istedenfor.

Bland inn nudlene.

Legg et vårrullark foran deg, med en spiss ned. Legg på fyll, som en tykk sigar, litt nærmere deg enn midten. Brett spissen, som er nærmest deg over fyllet og stram den mens du drar litt tilbake. Rull en halv gang. Brett så inn kantene på begge sidene og rull opp, til det nærmest ser ut som en konvolutt. Smør litt av hvetemelgrøten på tuppen av arkene før du ruller akkurat det siste. Grøten brukes som lim

Du ser også fremgangsmåten i filmen over!

Varm oljen til mellom 170-180 grader. Bruk en tykkbunnet kjele. Ha et lokk liggende i nærheten – bare sånn for sikkerhetsskyld.

Friter vårrullene i 4-5 minutter til de har blitt gyllenbrune å fine. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at overflødig olje får rent av.

Serveres med kokt ris og søt chilisaus.

Lag gjerne dobbel porsjon. Da kan du fryse ned dem du ikke skal spise. Frys dem ned før du friterer dem. Så er det bare å tine og fritere, eventuelt pensle med olje og steke i stekeovnen en gang senere.

God middag!

Akkurat denne er en veggisversjon av samme vårrull. Fotografen spiser ikke kjøtt, så han må få sin egen versjon 😉 Laget akkurat lik, bare uten kjøttdeig.

 

4 kommentarer til “Vårruller med kjøttdeig og grønnsaker”

    • Å ja! Det kommer litt dårlig frem i oppskriften. Nudlene skal blandes sammen med resten av fyllet før du begynner å rulle sammen vårrullene. Jeg skal skrive det inn i oppskriften med en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon