Sommerlig pasta med grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sommerlig pasta med grønnsaker

Hei folkens! Vi er på tur til Roma for tiden – for å se mer av hva som skjer her, kan du følge meg på SnapChat, der heter jeg frutimian, eller Instagram Stories, der heter jeg Fru Timian!

Vi har leid leilighet en herlig leilighet like ved Vatikanstaten. Når hele familien er på tur, og vi skal være på ett sted i flere dager, synes jeg det er utrolig deilig med leilighet istedenfor å bo på et hotell. Når vi bor som dette kan vi dessuten blande oss litt mer med lokalbefolkningen – selv om det lyser på lang vei at vi er turister! He he he! Men, det er noe med dette å gå ned på den lokale baren, få tips fra utleier om hvor han eller hun bruker å gå, og å hilse på naboen i trappegangen.

Jeg har jo ikke vært i Roma tidligere, så lokalkunnskapen min er ikke alt for stor, men ut fra det jeg ser, kan jeg konkludere med at dette er et veldig bra strøk. Masser av herlige spisesteder (jeg kommer med et nytt blogginnlegg i morgen, så følg med) og mange fine, og dyre, butikker rundt oss her. Jeg drømmer litt om et skjørt jeg prøvde i en av disse butikkene i går, men selv nedsatt med 50% var det jo rett og slett styggelig dyrt, så jeg får la det bli med drømmen.

I går var vi på matmarkedet Campo dei Fiori. Jeg får bestandig lyst til å kjøpe med meg supermye når jeg er på markeder som dette. Det er så utrolig mye godt å se på. Litt kjøpte vi med oss, og lagde oss deilig sen lunsj.

PS! Det er litt ca. mål i oppskriften under, for jeg veide ikke noen av ingrediensene.

Pasta med grønnsaker og parmesan

til 4 personer

300 g spagetti eller annen pasta
4 fedd hvitløk
2 små gulrøtter
2 ss olivenolje
15-20 hele borlottibønner
8-9 snittebønner
2 små squash
2 plommetomater
salt
pepper
nyrevet parmesan

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Skjær hvitløkfeddene og gulrøttene i tynne skiver. Ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i noen minutter.

Ta barlottibønnenen ut av stenglene. Du kan også bruke hermetiske. Skyll dem i kaldt vann og tilsett dem mot slutten. Fjern tuppene av snittbønnene før du deler dem i mindre biter. Squashen deler du i terninger eller skiver og plommetomatene i terninger. Ha det i stekepannen og la det surre videre i noen minutter. Ha i salt og pepper. Ta litt av kokevannet fra pastaen og ha i pannen også.

La det koke til grønnsakene er møre.

Når pastaen er ferdig, har du den oppi stekepannen og rører det hele sammen. Ha over mengder av parmesan og rør det inn.

Nyt!

6 kommentarer til “Sommerlig pasta med grønnsaker”

  1. Prøv matmarkedet Trionfale (Mercato Trionfale)som ligger i området der du bor. Mye bedre utvalg! Der handler lokalbefolkningen. Der treffer du folk som kan mat – både forhandlere og husmødre. De deler gjerne av sin kunnskap. Lykke til!

  2. Og kjøp med deg deilige oster fra Antica Caciara i Trastevere. De vakumpakker så det er lett å frakte med seg. :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon