Ukemeny for uke 41

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 41

Hei godtfolk! Nå er definitivt høsten til stede. Bladene laver ned fra trærne og jeg har våknet opp til høstens første kuldegrad. Det var ikke mye, men rett under 0 grader. Da er det desto flere gode grunner for å lage deilig mat å servere inne på et godt og varmt kjøkken!

Lammesesongen er fremdeles over oss, så det må vi få med oss i ukemenyen også. Elgjakten har dessuten startet, så det må bli plass til en oppskrift med elgkjøtt også.

Jeg håper du finner mye som du har lyst til å lage i ukemenyen! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 9. oktober – Tomat- og gulrotsuppe med pasta

Hvilken herlig start på middagsuken med denne suppen! Enkel og kjapp å lage, og skikkelig god å spise.

 

Tirsdag 10. oktober – Stekt ørret med chorizo, grønnsaker og fiskesaus

Jeg er virkelig ikke mer blasert enn at jeg blir superglad når maten jeg serverer blir godt mottatt av resten av familien. Når den samtidig er på listen min over sunne og gode familiemiddager, føles det helt perfekt.

 

Onsdag 11. oktober – Kyllingklubber med ratatouille

Dette tenker jeg er perfekt å spise til middag i dag! Store, saftige kyllingklubber med en fransk varm grønnsakssalat – nærmere bestemt en ratatouille! Supergodt, knallsunt og bra på alle mulige måter, tenker jeg!

 

Torsdag 12. oktober – Pølser og potetstappe

Hjemme hos oss har vi noen STORE potetstappeelskere! Så derfor må jeg bestandig beregne ekstra poteter når jeg lager potetstappe. Og en skikkelig hjemmelaget potetstappe er jo skikkelig godt også. Gjerne servert med stekte pølser til.

 

Fredag 13. oktober – Lammecarré med rispilaff

Vi avslutter arbeidsuken arbeidsuken med saftig lammecarré! Gyllenbrune på utsiden og herlig rosa på innsiden. Love it!

 

Lørdag 14. oktober – Sushisalat

Denne oppskriften har jeg fra min venninne Guri, som elsker å servere dette når hun har gjester. Og det er hun ikke alene om. Dette er perfekt gjestemat! Ikke vet jeg hvor Guri har oppskriften fra, men jeg vet at resultatet blir knallgodt. Og så er det rett og slett en skikkelig lettvint rett å lage til en hel liten gjeng.

 

Søndag 15. oktober – Elgkarbonader med soppsaus og kokte poteter

Elgkjøtt er et magert kjøtt, så jeg synes det er viktig å tilsette litt fett sammen med kjøttet for å få saftige og gode karbonader. Her bruker jeg litt olivenolje og litt kremfløte sammen med det kvernede elgkjøttet. Disse blir skikkelig saftige og gode! Og smaker ekstra godt med den gode soppsausen til.

 

Ukens cookies – Polly’s tearooms egne sjokoladecookies med kremost

Elsker disse cookisene fra cafeen Polly’s tearoom i Halden. Supert sted å besøke, herlige cookies å spise! Jeg var så heldig at jeg fikk den gode oppskriften.

 

Ukens gjærbakst – Matpakkehorn

Disse matpakkehornene med tomatsaus, ost og skinke er superpopulære både å spise hjemme, ute på tur og å bli tatt opp fra matpakken på skolen.

En strålende fin uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon