Ukemeny for uke 44
Den uka som vi nesten er ferdige med nå, har gått i et rasende tempo for meg! Så utrolig mange forskjellige ting som skulle gjøres. Akkurat nå er jeg i siste innspurt av korrekturlesing på den nye boken min – det er det jeg har brukt hele helgen til! Og det blir så bra! Jeg gleder med SÅ til å vise dere boken når den blir ferdig! Det er fremdeles noen måneder igjen før den når butikkene!
Vi må ha litt mat den kommende uken også, ikke sant! Her har jeg satt sammen et forslag til ukemeny: 7 middager, én kake og et brød. Håper du blir fristet nok til å prøve ut en eller flere av oppskriftene!
Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 30. oktober – Thailandsk fiskesuppe
Denne suppen tenker jeg på som en ypperlig hverdagssuppe. Det betyr at du virkelig ikke må følge oppskriften til punkt og prikke. Følg den gjerne helt slavisk, men vit at du kan lage den selv om du ikke har alle ingrediensene tilgjengelig. Da kan du bruke den som en inspirasjon!
Tirsdag 31. oktober – Kjøttboller i pitabrød med tzatziki
Er du så heldig at du får tak i lammekjøttdeig, bruker du det til disse kjøttbollene! Det er så utrolig godt! Uheldigvis er det ikke så enkelt å få tak i bestandig. Men, det blir veldig godt med kjøttboller laget av vanlig kjøttdeig også!
Onsdag 1. november – Kyllingsnitsel med potetstappe og fennikelsalat
Fennikel egner seg veldig godt til gratinering servert sammen med for eksempel fisk. Den kan gjerne også spises rå. Da liker jeg å skjære den i helt tynne skiver. Her får fennikelen følge av gulrotskiver i en enkel salat som smaker veldig godt i kombinasjon med denne kyllingsnitselen
Torsdag 2. november – Laks og grønnsaker i tomatsaus
Hermetiske tomater er bestandig et sikkerstikk for å få opp sommertemperaturen hele året. Tomatene er plassert i boksen akkurat når de er på sitt aller mest solmodne. Herlig!
Fredag 3. november – Kyllingsalat med chorizo og knallgod dressing
eg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også. Det vil si, jeg kan gjerne bare blande den inn med nykokt pasta og revet parmesan! Herlig!
Lørdag 4. november – Ricottapai med tomat og timian
Jeg elsker denne paien! Og det tror jeg jammen alle jeg har servert den til, har gjort også! Denne oppskriften har vært på bloggen i mange år, og den er stadig like populær! Om du ikke får tai i ricotta, bruker du en blanding av creme fraiche og fløte istedenfor.
Søndag 5. november – Ertesuppe med svineknoke
Tradisjonell gul ertesuppe med salt svineknoke er skikkelig god og raus middagsmat som er perfekt søndagsmiddag, spør du meg!
Som mye annet tradisjonell husmannskost, tar den sin tid å lage, men det er ikke mye jobb og det er veldig enkelt. Dette er perfekt mat å invitere venner til søndagsmiddag på!
Husk å starte dagen før, for både ertene og svineknoken må ligge i vann over natten!
Ukens kake – God gammeldags marmorkake
Det er bestandig like spennende å skjære den første skiven av en nystekt marmorkake for å se hvordan mønsteret har blitt denne gangen. Det er mulig at det er et gryende tegn til aldring det at jeg er veldig glad i en god formkake. Men, det får jeg tåle. Jeg begynner jo tross alt å bli en voksen kvinne!
Ukens gjærbakst – Saftig rugbrød med gulrøtter, chiafrø og solsikkekjerner
Jeg elsker dette rugbrødet! Det er ikke et rent rugbrød, men en lik mengde sammalt rugmel som vanlig hvetemel. Og med litt havregryn i tillegg. Og så bruker jeg revet gulrot i brødet. Ganske mye også, og da jeg tok disse bildene, brukte jeg både gul, oransje og lilla gulrot. Det er derfor du kan se lilla flekker i brødet.
God uke til deg!