Her kommer oppskriften på to kjappe og gode middager i forbindelse med at Risenta nå lanserer to nye produkter på det norske markedet – quinoaburger og kikertboller. Dette er ferdige vegetariske blandinger som du får kjøpt  på Coop Obs og Coop Obs Mega.

Med disse blandingene kan du lage deg en god middag, eller lunsj, på noen få strakser.

I forbindelse med denne lanseringen har jeg en konkurranse på Instagram hvor du har mulighet til å vinne en herlig pakke med prøver fra Risenta!

Oppskrift på quinoaburger med rødbetsalat
til 3 personer

Burgerne
1 pk Risenta quinoaburger
olivenolje til stekingen
salat
1/3 agurk
harmburgerbrød – her bruker jeg brioche hamburgerbrød

Rødbetsalaten
150 g rødbeter – i lake
½ syrlig eple
3 ss naturell yoghurt
1 ss majones
1 ts sterk sennep – ikke pølsesennep
2 ss sitronsaft
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Start med rødbetsalaten. Del rødbetskivene og eplet i terninger på ca. ½ x ½ cm. Bland det sammen med resten av ingrediensene til salaten. Salaten blir best når den får stå en liten stund slik at alle smakene trekker godt inn i eplebitene.

Rør burgerne etter anvisning på pakken. Bruk gjerne bittelitt mer vann enn hva som står. Form dem til burgere. For at de skal passe et vanlig burgerbrød, er 3 et fint antall.

Stek dem etter anvisning på pakken. Her har jeg penslet dem med olje og stekt dem i stekeovnen.

Varm hamburgerbrødene og skjær lange, tynne skiver av agurken. Jeg bruker en grønnsaksskreller til det.

Oppskrift på quinoasalat med kikertboller
til 3 personer

Kikertbollene
1 pk Risenta kikertboller
olivenolje til stekingen

Quinoasalaten
200 g quinoa
1 ts salt
2 ss extra virgin olivenolje
6 reddiker
1 stor gulrot
2 avokadoer
50 g ruccola
1 liten boks, 150 g, mais
nykvernet pepper

Tzatziki
1/3 agurk
1 ts flaksalt
1 fedd hvitløk
3 ss naturell yoghurt
litt sitronsaft
nykvernet pepper

Start med tzatzikien. Riv agurken på den grove siden av rivjernet. Legg den over på et fat og dryss over saltet. La det stå slik i 10 minutter sånn at noe av vannet i agurken blir trukket ut. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland sammen med yoghurten, sitronsaften og pepper. Klem ut vannet av agurken og bland inn i yoghurten.

Lag kikertbollene etter anvisning på pakken. Bruk gjerne bittelitt mer vann enn hva som står på pakken. Form det til baller og stek dem enten i litt olje i stekepannen eller pensle dem med olje og stek dem i stekeovnen. Begge deler er beskrevet på pakken.

Kok quinoaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Når den er ferdig rører du inn olivenoljen.

Vask reddikene og skjær i løvtynne skiver. Skrell gulroten og riv på den grove siden av rivjernet. Del avokadoene i skiver. Bland alt til salaten. Dryss over litt nykvernet pepper før servering.

 

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Risenta

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *