Ukemeny for uke 47

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 47

Hva slags mat liker du aller best å lage? Hverdagsmiddag? Festmiddag? Kaker eller bakst? Hverdagsmiddagene, som det jo definitivt er flest av, kan i grunn være de mest utfordrende. De skal være passe kjappe å lage, passe sunne å spise og sånn passe i prisen. Og så skal forhåpentligvis alle i familien like dem! Ingenting er kjedeligere enn når det bare pirkes i maten.

Jeg satser på at alle kommer til å ELSKE alle de middagsforslagene som jeg kommer med her. De 5 hverdagsmiddagene passer dessuten inn i kategoriene litt lengre oppe også. Helgemiddagene tar litt lengre tid å lage, men de er heller ikke avanserte.

Ønsker deg en riktig så god uke`Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 20 november – Leettvint squash- og tomatsuppe

Elsker denne suppen! Så enkel, smakfull og god!

 

Tirsdag 21. november – Kyllingsalat med brødkrutonger

Mat som dette får meg i litt caféhumør, og alle som kjenner meg – eller som følger meg på sosiale medier – vet at jeg ELSKER å gå på café.

 

Onsdag 22. noveber – Tunfisksalat med egg

Egg og tunfisk er veldig godt sammen. De to smakene utfyller hverandre like bra som et perfekt kjærestepar. Det svarte fullkornbrødet som jeg serverer til salaten er det ikke alle som liker. Personlig synes jeg det er kjempegodt og prøver å lære opp mine to håpefulle til å like det også.

 

Torsdag 23. november – Gratinert torsk og fennikel

Mild torsk og fennikel passer veldig godt sammen med den litt skarpe smaken fra basilikumpesto. Du kan servere bare godt brød til dette, eller kokt ris eller poteter. Her er det helt opp til deg.

 

Fredag 24. november – Thaigryte med kylling

Herlige smaker av kylling, paprika, ingefær og kokosmlek! Det blir virkelig aldri feil!

 

Lørdag 25. november – Kjøttboller og tomatsaus i langpanne

Dette er virkelig en super Familiemiddag med stor F! Elsker gode kjøttboller! Og det vet jeg særdeles godt at jeg ikke er alene om å gjøre.

Og det å lage sine egne kjøttboller er både enkelt og riktig så kjapt.

 

Søndag 26. november – Skinkestek med kjempegode grønnsaker

Denne middagen kan vi trygt plassere i kategorien «Deilig søndagsmiddag!»

Skinkestek med rotgrønnsaker er barndommens søndagsmiddag de luxe. Saftig kjøtt og fantastisk smakfulle grønnsaker som har fått vært med i gryten sammen med kjøttet hele tiden. I grytene i Trøndelag på 70- og 80-tallet var det lite hvitløk å spore, det hadde vi knapt hørt om.

 

Ukens kake – Verdens enkleste ostekake?

Det er mulig du synes det er litt på kanten å kalle dette kaker, men godt det er det iallfall!

 

Ukens gjærbakst – Herlige frokosthorn

Det er skikkelig helg når jeg kan spise varm gjærbakst til frokost. Kanskje nystekt eller akkurat tint opp fra fryseren. Disse rundstykkene kan du også kaldheve natten over. Da halverer du gjærmengden og ruller dem ut på vanlig måte. Så lar du hele bakebrettet stå i kjøleskapet til neste dag. La hornene stå ute i romtemperatur en stund før du steker dem.

 

En riktig så god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon